ΚΚΕ Αρκαδίας: Να αποκατασταθούν τώρα τα ορυχεία στη Μεγαλόπολη

ΚΚΕ Αρκαδίας: Να αποκατασταθούν τώρα τα ορυχεία στη Μεγαλόπολη

Φεβρουάριος 24, 2017 - 10:43
0 σχόλια

Οι δυνάμεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, δεν παρέδωσαν με τη συνδρομή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, μόνο τη διαχείριση των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ, άνοιξαν με τη στάση τους και την ψήφο τους το δρόμο για να έρθουν τα Επικίνδυνα Βιομηχανικά Απόβλητα στη Μεγαλόπολη.

Στις αρχές Νοέμβρη 2016 ψήφισαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη ΣΜΠΕ του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου, γνωρίζοντας τι προβλέπει ο Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων, κόντρα και στις προειδοποιήσεις των κομουνιστών Περιφερειακών Συμβούλων.

Το ίδιο έκαναν και πριν λίγες μέρες 20-2-2017 που ξαναψήφισαν, αυτή τη φορά το ΠΕΣΔΑ, γιατί το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν τα συμφέροντα του καπιταλιστικού ομίλου.

Τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν τώρα οι Βουλευτές του Νομού και οι λεονταρισμοί των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχόντων, έχουν στόχο να κρύψουν τις ευθύνες τους και αν μπορέσουν να κλέψουν την αγανάκτηση των λαϊκών στρωμάτων της Μεγαλόπολης που οι ίδιοι προκάλεσαν.

Έχει εξίσου μεγάλες ευθύνες και η Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης γιατί συζητάει επί μήνες με την κυβέρνηση, δεν ενημέρωνε ούτε τους Δημότες ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, συμβάλλοντας με τη στάση της στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης.

Όταν ο Κομουνιστής Δημοτικός Σύμβουλος έφερνε και ξαναέφερνε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα, η πλειοψηφία το απέρριπτε προκλητικά και γινόντουσαν και δηλώσεις για δήθεν ευκαιρίες ανάπτυξης μέσα από τα σκουπίδια.         

Τι έχουν να πουν, όλοι αυτοί που οργάνωναν τις φιέστες και τις ημερίδες για την  μεταλιγνιτική περίοδο; Υλοποιούνται από τους Συριζαίους τα όνειρα των Πασόκων την δεκαετία του 1990 «για την ανάπτυξη στη Μεγαλόπολη», που ακόμα και γραπτά ζητούσαν τέτοια. Πάντα βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, οι γυναίκες να πάρουν στα δικά τους χέρια, την υπεράσπιση της υγείας τους, του βιού τους, της περιοχής.

Η Μεγαλόπολη έχει ανάγκη από μέτρα ανακούφισης και όχι επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Τώρα μέτρα βελτίωσης της αντιρρυπαντικής προστασίας στις μονάδες που ήδη λειτουργούν.

Να αποκατασταθούν τώρα τα ορυχεία.

Καμία μονάδα και καμία δράση που να έχει σχέση με σκουπίδια στη Μεγαλόπολη γιατί θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την υγεία, τη ζωή και το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.