Το ΚΚΕ Αρκαδίας για τα προβλήματα στην υδροδότηση σε Παράλιο Άστρος, 'Αγιο Ανδρέα κ.α. (vid)

Το ΚΚΕ Αρκαδίας για τα προβλήματα στην υδροδότηση σε Παράλιο Άστρος, 'Αγιο Ανδρέα κ.α. (vid)

Αύγουστος 05, 2019 - 17:40
0 σχόλια

Σοβαρά προβλήματα με την υδροδότηση χωριών και οικισμών στην Αρκαδία παρουσιάζονται τις τελευταίες μέρες.

Δεν είναι προβλήματα μόνο με την ποιότητα του νερού, αφού πολλές δεξαμενές έχουν να καθαριστούν χρόνια, πηγές είναι ακάλυπτες σε κάθε κίνδυνο (ούτε μια απλή περίφραξη δεν υπάρχει), δίκτυα ύδρευσης ασυντήρητα, κλπ. Είναι και προβλήματα με διακοπές υδροδότησης για μεγάλα χρονικά διαστήματα (12 και 14 ωρών έως και 2 – 3 ημερών) είτε λόγω βλαβών ασυντήρητου δικτύου, είτε λόγω έλλειψης ποσότητας νερού για να καλυφθούν με επάρκεια όλοι οι κάτοικοι, είτε λόγω αδυναμίας των υπαρχόντων δικτύων να καλύψουν τις ανάγκες για νερό, κλπ.

Στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας, όπου χιλιάδες λαϊκά στρώματα είτε γιατί απέκτησαν εξοχικό, είτε ξέφυγαν για λίγο από τα αστικά κέντρα για ένα μπάνιο, μένουν και δύο μέρες χωρίς νερό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το ίδιο ισχύει και με τους μόνιμους κατοίκους που ζουν και εργάζονται εκεί. Μικροί επαγγελματίες, που αυτές τις μέρες παλεύουν να καλύψουν τα έξοδα της χρονιάς, μένουν στα μαγαζιά και στις επιχειρήσεις τους χωρίς νερό.

Το ίδιο ισχύει και στον Άγιο Αντρέα Κυνουρίας και σε άλλα χωριά.

Επανειλημμένα οι κομμουνιστές Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι έχουμε θέσει αυτά τα προβλήματα στο Περιφερειακό και στα Δημοτικά Συμβούλια.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Τρεις ερωτήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για τα προβλήματα με το νερό στο Πράσινο και στα Λαγκάδια Γορτυνίας, για ολόκληρη τη Μάνη. Δεν έχουν απαντηθεί με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής.

Οι εκλεκτοί της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στις Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές, ακολουθώντας πιστά την πολιτική των κυβερνήσεών τους, δεν νοιάζονται για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων και λαϊκών αναγκών.

Νοιάζονται για τον «ποιοτικό», όπως λένε, τουρισμό, για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τουρισμό. Διαθέτουν στην Πελοπόννησο μόνο, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για λιμάνια να πιάνουν κρουαζιερόπλοια, για μαρίνες να δένουν οι σκαφάτοι τα γιότ, δίνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επιχορηγήσεις για σύνθετα κλειστά τουριστικά συγκροτήματα και 5άστρερα ξενοδοχεία.

Εμείς παλεύουμε για το δικαίωμα του εργαζόμενου, του αγρότη, του αυτοαπασχολούμενου, του συνταξιούχου, της νεολαίας για διακοπές, ξεκούραση και αναψυχή. Για την ανάγκη των εργαζομένων στον τουρισμό, στην εστίαση για δουλειά με δικαιώματα και όχι εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ρεπό, χωρίς ένσημα, με απληρωσιά, κλπ.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και θα πρέπει να παρέχεται σε όλους ποιοτικό και με επάρκεια.

Καλούμε τα εργατικά - λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους, διεκδικώντας αποφασιστικά και άμεσα φτηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό για το λαό, με άμεση μείωση των τιμολογίων κατά 30% σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα (άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, κλπ), άμεση υλοποίηση αναγκαίων τεχνικών έργων εξασφάλισης επάρκειας και ορθολογικής διαχείρισης του νερού χωρίς ΣΔΙΤ, αποκλειστικά κρατική ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων, που θα αφορά την έρευνα, την προστασία, τη διασφάλιση επάρκειας και την αξιοποίησή τους κατά υδατικό διαμέρισμα, πλήρη και σταθερή εργασία για το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο.

Δετίο Τύπου

 

Video: 

5 8 2019 Σοβαρά προβλήματα με την υδροδότηση στην Αρκαδία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.