Κινητοποιήσεις για τα τέλη ύδρευσης ετοιμάζουν στο Βαλτεσινίκο

Κινητοποιήσεις για τα τέλη ύδρευσης ετοιμάζουν στο Βαλτεσινίκο

Νοέμβριος 30, 2015 - 19:20
0 σχόλια

Η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Βαλτεσινίκου παραυρέθηκε με εκπροσώπους της στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας της 27/11/2015, όπου έκανε και παρέμβαση στο 6ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε τα τέλη ύδρευσης - αποχέτευσης του έτους 2016.

Με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων του Βαλτεσινίκου αλλά και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, έγινε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας με 29 θέματα ημερησίας διάταξης σύμφωνα με την σχετική πρόσκληση (αρ. πρωτ. 1626 από 23/11/2015).
Στο συμβούλιο παραυρέθηκε και αντιπροσωπία της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Βαλτεσινίκου, καθόσον το θέμα με α.α. 6 αφορούσε τον καθορισμό δημοτικών τελών ύδρευσης και αποχέτευσης από 1/1/2016 – Επικαιροποίηση στοιχείων με εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής.

Παρ ότι η συνολική διαδικασία λήψεως αποφάσεων εγείρει σοβαρότατα ερωτηματικά για την επαρκή ενημέρωση και γνώση των οικονομικών παραμέτρων της πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων και την νομιμότητα των λαμβανομένων αποφάσεων, θα εστιαστούμε στο συγκεκριμένο θέμα των τελών ύδρευσης.

Παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο κ. Ι. Γιαννόπουλο, πρόταση τελών ύδρευσης και αποχέτευσης έτους 2016, η οποία και υπερψηφίστηκε τελικώς και η οποία κατά την άποψη της Συντονιστικής Επιτροπής περιέχει, σε τίτλους, τις ακόλουθες παρατυπίες/παρανομίες.

1. Δεν συνοδευόταν από κανένα προϋπολογισμό εξόδων και εσόδων.
2. Επιβάλλει οριζόντια χρέωση σε όλες τις υδροδοτούμενες περιοχές που υπάρχει χρέωση με ογκομέτρηση, ανεξαρτήτως του κόστους ύδρευσης (τυπική και ουσιαστική κατάργηση της ανταποδοτικότητας των τελών ύδρευσης).
3. Για έκτη συνεχή χρονιά υπάρχουν Τοπικές Κοινότητες στις οποίες δεν γίνεται ογκομέτρηση αλλά χρεώνεται μόνο το ετήσιο πάγιο.
4. Ακόμη και με τα ισχύοντα τέλη προεβλέπετο υδρομέτρηση εντός του Ιουνίου 2015, η οποία και δεν έχει γίνει και παρ ότι εθίγει σε παρέμβαση από εκπροσώπους της Επιτροπής Κατοίκων, δεν ελήφθει καμία απάντηση για το πώς σκέφτονται να χρεώσουν την κατανάλωση του τρέχοντος έτους.

Τρείς εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων Βαλτεσινίκου, έκαναν σύντομες παρεμβάσεις με επισήμανση των παρατυπιών/παρανομιών που περιέχει η υπό συζήτηση πρόταση, χωρίς να λάβουν καμία ουσιαστική απάντηση. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μ. Σφυρής ήταν ο μόνος εκ των εκλεγμένων από το Βαλτεσινίκο εκπροσώπων που τοποθετήθηκε επι του θέματος καταθέτοντας πρόταση που είχε εκ των προτέρων δημοσιοποιήσει και με την οποία συμφωνεί κατ’ αρχήν και η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων. Οι άλλοι δύο εκπρόσωποι, ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Πετρόπουλος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Θ. Ρέππας όχι μόνον έλαμψαν δια της σιωπής τους, αλλά ο Αντιδήμαρχος ούτε καν υπερψήφισε και αυτή ακόμα την πρόταση του κ. Σφυρή.

Επειδή όπως τονίστηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο η ληφθείσα απόφαση θεωρείται από την Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων, επιεικώς μη σύννομη και επειδή ήδη έχει ακυρωθεί αντίστοιχη απόφαση του Δήμου Σαρωνικού μετά προσφυγή κατοίκων, η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων

Βαλτεσινίκου έχει ήδη ξεκινήσει σειρά ενεργειών, τόσο για την πλήρη ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων και των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όσον και συγκέντρωσης των κατοίκων για την πλήρη ενημέρωση τους και την λήψη αποφάσεων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι της αποκατάστασης της νομιμότητας στην κατανομή των τελών ύδρευσης.

Η Οργανωτική Επιτροπή


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.