Κινηματογραφικές λήψεις στο Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας για ντοκιμαντέρ του Cosmote History

Κινηματογραφικές λήψεις στο Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας για ντοκιμαντέρ του Cosmote History

Φεβρουάριος 19, 2020 - 19:50
1 σχόλια

Πρωτόγνωρες κινηματογραφικές εμπειρίες μπροστά και πίσω από τις κάμερες γνώρισαν σήμερα μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κας Κωνσταντίνας Τζίφα, οι οποίοι/-ες πρωταγωνίστησαν σε σκηνές που λήφθηκαν  στο πλαίσιο δημιουργίας της σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο «Σωσμένα», που θα προβληθεί στο συνδρομητικό κανάλι Cosmote History και αφηγείται την ιστορία της διάσωσης του γραπτού λόγου από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή.

Η κινηματογράφηση αφορούσε τη λήψη σκηνών από τη διδασκαλία της γλώσσας και πραγματοποιήθηκε από συνεργείο της εταιρείας παραγωγής κινηματογραφικού περιεχομένου Foss Productions, ύστερα από ειδική άδεια που χορηγήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για είσοδο της ομάδας κινηματογράφησης στον σχολικό χώρο, με σκοπό τη λήψη πλάνων και ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη των γονέων των μαθητών/-τριών.

Την επιστημονική τεκμηρίωση του περιεχομένου της σειράς ντοκιμαντέρ υπογράφουν οι εξειδικευμένοι καθηγητές της Φιλοσοφικής, Αμφιλόχιος Παπαθωμάς και Θεοδώρα Αντωνοπούλου, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρίτου. Σε ένα εύρος οκτώ επεισοδίων διερευνώνται και οπτικοποιούνται εποχές και περιοχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου έλαβε χώρα σημαντική παραγωγή κειμένων (λογοτεχνικών, ιστορικών, επιστημονικών, ιδιωτικών κ.α), αλλά και που αντιγράφηκαν, μεταφράστηκαν και, εν τέλει, πέρασαν στις επόμενες γενιές για να γίνουν οργανικό μέρος της ζωής μας σήμερα. 
 
Ενθουσιασμένοι οι μικροί μαθητές/-τριες ακολούθησαν πιστά τις σκηνοθετικές οδηγίες και διαχειρίστηκαν με άνεση την ξεχωριστή και σπάνια αυτή εμπειρία, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τη διαδικασία κινηματογράφησης, τα απαραίτητα μέσα αλλά και τα πρόσωπα που συμβάλλουν για να δημιουργηθούν λίγα λεπτά τηλεοπτικού βίντεο.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων στο εξωτερικό και την απαιτούμενη επεξεργασία-μοντάζ τους επόμενους μήνες
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσεχώς στη μεγάλη οθόνη...

Από το dhmotiko-vytinas.blogspot.com

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.