Το κίνημα ενάντια στο χαράτσι "γιγαντώνεται"

Το κίνημα ενάντια στο χαράτσι "γιγαντώνεται"

Μάρτιος 20, 2012 - 09:36
1 σχόλια

Νέα σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

Κάλεσμα στους πολίτες να αρνηθούν να πληρώσουν το χαράτσι και να προσκομίσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ στο Εργατικό Κέντρο απηύθυνε η Επιτροπή Φορέων και Πολιτών Αρκαδίας ενάντια στο χαράτσι, που πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας νέα σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο. Επίσης αποφασίστηκε να κατατεθούν και άλλα εξώδικα αι να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία ούτε φοβηθούν ότι θα τους κόψουν κάποιοι το ρεύμα. Μάλιστα επισημάνθηκε πως «είμαστε όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι και για αυτό θα κερδίσουμε».

Η νέα συνάντηση είχε σκοπό να συζητηθούν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει 

Συγκέντρωση προκειμένου να εξετάσουν και να συζητήσουν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει και όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑ Σαράντος Αλεξανδρής, το χαράτσι φαίνεται να παγιώνεται σαν ένας ακόμη φόρος αλλά ένας φόρος που είναι παράνομος και άδικος και επιβαρύνει τους πολίτες σε συνδυασμό και με όλες τις άλλες πολιτικές που περιορίζουν τα δικαιώματα και τα εισοδήματα των εργαζομένων και του λαού, προσθέτοντας ότι και το χαράτσι και οι λοιπές αντιλαϊκές πολιτικές εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δανειστών της χώρας αντί να αναγκάζουν να πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση και ωφελήθηκαν την προηγούμενη περίοδο και οι οποίοι εξακολουθούν να κερδίζουν την ώρα που ο λαός υποφέρει.  Στην Τρίπολη και στο σύνολο του Νομού Αρκαδίας σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρθηκαν οι πολίτες που δεν έχουν πληρώσει φτάνουν  στο 25-30%.

Διευκρινίστηκε ακόμα πως η αντίσταση αυτή δεν πιστώνεται σε καμία πολιτική δύναμη αλλά στην ίδια την αυτοτέλεια του κινήματος και στην αποφασιστική ενίσχυση του αγώνα απέναντι σε αυτές τις πολιτικές.

Για το θέμα αυτό μίλησε και ο Κώστας Παπαγγελής μέλος της επιτροπής και εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Λεβιδίου, και τόνισε πως «ένα κίνημα που ξεκινάει με το δίκιο ότι μας ληστεύουν, ότι εμείς πληρώνουμε χρέη και βάρβαρες πολιτικές μπορεί να γιγαντώνεται, να δυναμώνει, να πετυχαίνει νίκες», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κίνημα μπορεί να μεγαλώσει και να γιγαντωθεί ώστε να καταπέσει και ο Νόμος για το χαράτσι.

 

 

 

Tags: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Αρκεί να λέτε σε αυτούς που πλήρωσαν ότι την επόμενη φορά θα πληρώσουν και για τους υπόλοιπους του 30%!