Το Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών - Προς αποχώρηση η ΔΗΜΑΡ

Το Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών - Προς αποχώρηση η ΔΗΜΑΡ

Ιανουάριος 20, 2019 - 18:01
0 σχόλια

«Το Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πιστεύουμε ότι δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε ότι «αντί να κλείνει πληγές του παρελθόντος, ανοίγει δυστυχώς καινούργιες και αυτό φαίνεται ήδη».

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι «χωρίς να έχει προηγηθεί εθνική συνεννόηση και διάλογος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, σήμερα η συμφωνία αυτή εργαλειοποιείται από την πλευρά της κυβέρνησης. Και αυτό είναι απολύτως καταστροφικό για τον τόπο. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να διχάσει ξανά τον ελληνικό λαό».

«Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά» συνέχισε.

Νωρίτερα σήμερα η Δημοκρατική Αριστερά αποφάσισε να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, διαφοροποιούμενη ασφαλώς από τις αποφάσεις του Κινήματος Αλλαγής, στο οποίο συμμετέχει. Ο κ. Θεοχαρόπουλος είχε δηλώσει: ότι «δεν είναι δυνατόν να μην γίνονται σεβαστές οι θέσεις των κομμάτων που συγκροτούν το Κίνημα Αλλαγής, ειδικά απ' όσους υποστήριξαν τη διατήρηση της πολυκομματικότητας. Την ανανεωτική αριστερά δεν είναι δυνατόν να την επικαλούμαστε μόνο σε επίπεδο ρητορικής όταν αναφερόμαστε στις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου. Ο χώρος της ανανεωτικής αριστεράς έχει ιδέες, αρχές, αξίες και θέσεις και με αυτές συμμετέχουμε στο Κίνημα Αλλαγής. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις και μάλιστα σε εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται υπό την απειλή συνεπειών. Με καθαρή θέση και τη μέγιστη δυνατή ενότητα το κόμμα μας θα πετύχει τους στόχους του».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.