Κίνδυνος Πυρκαγιάς: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Αρκαδίας

Κίνδυνος Πυρκαγιάς: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Αρκαδίας

Ιούλιος 09, 2018 - 12:24
0 σχόλια

Απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα για απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Αρκαδίας, κατά την αντιπυρική περίοδο 2018.

Αναλυτικά αποφάσισε:

Την εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου του τρέχοντος έτους, στις περιοχές που αναφέρονται ακολούθως, για τις ημέρες και ώρες που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς», που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.), αναφέρει πρόβλεψη κατηγορίας Κινδύνου 4: Πολύ Υψηλή & 5: Κατάσταση Συναγερμού.

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς αναρτάται σε έγχρωμη έκδοση, στο δικτυακό τόπο (civilprotection.gr) της Γ.Γ.Π.Π., από την προηγούμενη ημέρα από την ημέρα για την οποία θα ισχύει, για την άμεση ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Με μέριμνα του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αρκαδίας θα εκδίδεται Δελτίο Τύπου για την ενημέρωση του κοινού, το οποίο θα αποστέλλεται στα Μ.Μ.Ε.

Στην απαγόρευση δεν περιλαμβάνεται η κυκλοφορία των οχημάτων επί των εθνικών, επαρχιακών και των κύριων δημοτικών οδικών δικτύων που συνδέουν τους οικισμούς που βρίσκονται στις ακόλουθες περιοχές.

Οι δε μετακινήσεις και δραστηριότητες των πολιτών πρέπει να περιορίζονται στις άκρως απαραίτητες.

Για την εφαρμογή της παρούσας τα εξουσιοδοτημένα, κατά τις κείμενες διατάξεις, όργανα θα διενεργούν σχετικούς ελέγχους. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις 458 του Ποινικού Κώδικα.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΡΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

1. Οι εθνικές και επαρχιακές οδοί που περικλείουν τον ορεινό όγκο του Μαινάλου , (Τρίπολη-Λεβίδι-Βυτίνα-Μαγούλιανα-Βαλτεσινίκο-Δημητσάνα-Στεμνίτσα-Σύρνα-Ψάρι-Παλαιομοίρι-Καράτουλας Βάγγος-Αραχαμίτες-Δόριζα-Μάκρη-Τρίπολη.

Τονίζεται ότι στην απαγόρευση συμπεριλαμβάνεται και το οδικό ασφαλτοστρωμένο τμήμα Αλωνίσταινα-Βυτίνα-Οστρακίνα-Άνω Καρδαράς και Ελλάτη – διασταύρωση επαρχιακής οδού Χρυσοβιτσίου-Στεμνίτσας (Κατασκηνώσεις Κωτσόβολου).

2. Το δάσος Σκυρίτιδας – Βλαχοκερασιάς, όπως ορίζεται από το περίγραμμα Βλαχοκερασιά – Κερασιά-Εθν. Οδός Τρίπολης-Σπάρτης (από 18ο ως το 40ο χιλιόμετρο) –νότιο σύνορο της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας-Αχούρι-Κοίτη του ποταμού Ευρώτα-Αγριακόνα- Μαυρόγιαννης-Λαγκάδα-Βλαχοκερασιά).

3. Η εδαφική έκταση του Εθνικού Δρυμού Πάρνωνα , που περιλαμβάνεται στα διοικητικά όρια της Π.Ε. Αρκαδίας, όπως προκύπτει από τη με αρίθ. 33999/6-09-2010 Κ.Υ.Α. «Καθορισμός χρήσεων όρων και περιορισμών δόμησης για την προστασία χερσαίων και υδάτινων εκτάσεων των Δήμων Βόρειας Κυνουρίας, Λεωνιδίου και των πρώην Δήμων Σκυρίτιδας, Τυρού του Ν. Αρκαδίας, των Δήμων Θεραπνών, Οινούντος και Γερόνθρων του Ν. Λακωνίας και των κοινοτήτων Κοσμά (Ν. Αρκαδίας) και Καρυών (Ν. Λακωνίας) της περιοχής όρους Πάρνωνα- Υγροτόπου Μουστού» (ΦΕΚ 353/τ. ΑΑΠ/06.09.2010) και την τροποποίηση αυτής (ΦΕΚ 160/τ. ΑΑΠ/16.06.2011 και ΦΕΚ 226/τ.ΑΑΠ/15.4.2013)».

4. Τα περιαστικά αλσύλια της Δ.Κ. Τρίπολης (Αγίου Γεωργίου, Αγίων Θεοδώρων, Αγίου Ιωάννη, Μάη Θανασάκου), καθώς και το πευκοδάσος στην Τ.Κ. Ριζών του Δήμου Τρίπολης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.