Κι εσείς, θυγατέρες της Νέας Δημοκρατίας;..

Κι εσείς, θυγατέρες της Νέας Δημοκρατίας;..

Ιούνιος 24, 2019 - 10:31
21 σχόλια

Τώνια Μοροπούλου. Υποψήφια, μέχρι χθες, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Η οποία, από το 1977 ως το 2010 έπαιρνε τη σύνταξη του πατέρα της νόμιμα, αλλά από το 2010 ως το 2017 τσέπωνε τη σύνταξη παράνομα.

Δεν γνώριζε, λέει η κυρία Μοροπούλου, ούτε είχε ειδοποιηθεί από τον ασφαλιστικό της φορέα, ότι από το 2010 η νομοθεσία έχει αλλάξει.

Φαίνεται, αν και σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, η Τώνια Μοροπούλου, όπως και η Μυρσίνη Λοΐζου, δεν έτυχε να ακούσουν κάτι για τις συντάξεις στις άγαμες θυγατέρες που κόπηκαν.

Αφού δεν τις είχε ενημερώσει προσωπικά ο ασφαλιστικός τους φορέας.

Αχ, τίποτα δεν δουλεύει σωστά στην Ελλάδα, κορίτσια!

Ούτε για τις πολιτικοποιημένες και κομματικοποιημένες υποψήφιες της ΝΔ που ΔΕΝ έτυχε να πληροφορηθούν και που ΔΕΝ τις ενημέρωσε κανένας ότι το κόμμα τους ως κυβέρνηση έκοψε τις συντάξεις στις θυγατέρες...

Η κυρία Μοροπούλου ενημερώθηκε για τα της νομοθεσίας από την εφημερίδα «Documento» που δημοσίευσε το γεγονός. Το γεγονός που, σημειωτέον, έγινε «αβαβά» από τα περισσότερα μέσα, τηλεοπτκά και έντυπα. Διότι έπεσαν από τα σύννεφα. Σου λέει, να κάνει αταξίες και να εκμεταλλεύεται το σύστημα η αναρχοαυτόνομη Λοΐζου είναι λογικό, αλλά μια θυγάτηρ της ΝΔ, ένα κορίτσι του «τάξις και ηθική», είναι αδιανόητο.

Όπως και να έχει, η κυρία Μοροπούλου απάντησε με «απολαυστικό» τρόπο, καθώς η ίδια λέει ότι δεν έχει κάνει καμία παράνομη ενέργεια, αφού ο ασφαλιστικός της φορέας δεν την είχε ενημερώσει για αυτό, ενώ επισημαίνει ότι και να επιστρέψει τα χρήματα, δεν υπάρχει πια το συγκεκριμένο ΝΠΔΔ για να τα επιστρέψει:

Για το θέμα της συντάξεως του αποβιώσαντος το έτος 1977 πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, δηλώνω ότι δεν έχω κάνει καμία παράνομη ενέργεια.

Προς ενημέρωση όλων για την υπόθεση αυτή έχουν συμβεί τα κάτωθι:

Εισέπραττα δυνάμει συγκεκριμένης νομοθεσίας την σύνταξη του πάτερα μου. Η νομοθεσία αίφνης άλλαξε το 2010. Ωστόσο ουδέποτε μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό. Με την δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, ουδέποτε αμφισβήτησα το ποσό της συντάξεως που μου πιστωνόταν, θεωρώντας ότι αφού το καταβάλει ο ασφαλιστικός φορέας, αυτονοήτως είναι και νόμιμη η καταβολή. Το έτος 2017 οπότε και το διερεύνησα διαπίστωσα ότι έκτοτε τις συγκεκριμένες συντάξεις δικαιούνται όσες πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία εγώ δεν πληρώ.

Παρ’ όλα αυτά αφής ενημερώθηκα για την οφειλή μου ουδέποτε αμφισβήτησα την υποχρέωση μου να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω. Ωστόσο το πραγματικό ποσό μονό μια δικαστική απόφαση μπορεί να διαγνώσει και στην όποια δικαστική απόφαση οφείλουν να συμμορφωθούν τόσο εγώ όσο και ο ασφαλιστικός μου φορέας. Για το λόγο αυτό όταν μου γνωστοποιήθηκε η οφειλή από των ασφαλιστικό μου φορέα προσέφυγα αμέσως στην Διοικητική Δικαιοσύνη η οποία επιλαμβάνεται στην δικάσιμο της 2-12-2019 οπότε και θα διαγνωστεί το ακριβές ποσό της οφειλής μου ώστε να το καταβάλλω άμεσα.

Οι 3 λόγοι τους οποίους επικαλούμαι και θα πρέπει η Διοικητική Δικαιοσύνη να διαγνώσει είναι οι ακόλουθοι:

Α. η βεβαίωση του οφειλομένου ποσού εξεδόθη την 23-01-2017 από το ΕΤΑΑ – Τομέα Μηχανικών και ΕΔΕ ήτοι από νπδδ το οποίο είχε ήδη καταργηθεί από 01-01-2017 και τις αρμοδιότητες του ασκεί έκτοτε ο Ε.Φ.Κ.Α. Άρα ακόμα και αν δεν αμφισβητούσα το ύψος του οφειλομένου ποσού και το κατέβαλλα, θα το κατέβαλλα σε ανύπαρκτο νπδδ. Με την προσφυγή μου επιδιώκω την διόρθωση της βεβαίωσης προκειμένου να καταβάλλω το οφειλόμενο ποσό στο νπδδ που είναι ο πραγματικός δικαιούχος δηλαδή ο Ε.Φ.Κ.Α.

Τουλάχιστον η Μυρσίνη Λοΐζου καταδικάστηκε για το γεγονός ότι έπαιρνε επί 69 μήνες τη σύνταξη της μητέρας της.

Ετούτη εδώ, μάλλον θα τρέχει τον ασφαλιστικό φορέα στα δικαστήρια για όσο αντέξει.

Μέχρι να καταδικαστεί.

Ο φορέας.

Επειδή δεν την ειδοποίησε.

Γαλανιάδη Εύα


21 Σχόλια

δεν διαφωνώ σε αυτά που λέτε , κατι παράνομο να τιμωρηθεί, αλλά μια ερώτηση. Αμφισβητείται την Ελληνική Δικαιοσύνη; γιατί υπάρχει το σχόλιο σας στο τέλος ότι η μια κύρια με απόφαση της δικαιοσύνης έδωσε πίσω και η άλλη δεν θα δώσει γιατί προσέφυγε στην δικαιοσύνη; εγώ διαβάζω κάτι λάθος;

Υπάρχει μια διαφορά. Η κυρία Μοροπούλου είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου και πληρώνεται με δημόσιο χρήμα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο). Η κυρία Λοίζου ιδιωτεύει.

Θα τρελαθούμε. Αυτά ούτε η Αυγή δεν τα γράφει. Η κυρία Μοροπούλου λάμβανε ΝΟΜΙΜΑ την σύνταξη του πατέρα της. Κάποια στιγμή άλλαξε ο νόμος αλλά ο υπεύθυνος ασφαλιστικός φορέας συνέχισε να καταβάλει την σύνταξη. Λογικό δεν είναι να πίστευε τότε η κυρία Μοροπούλου ότι η αλλαγή στο νόμο δεν αφορούσε την δική της σύνταξη αφού συνέχιζε να καταβάλλεται; Η κυρία Λοίζου λάμβανε ΠΑΡΑΝΟΜΑ την σύνταξη της μητέρας της γιατί δεν είχε δηλώσει τον θάνατό της. Δεν ήταν δική της σύνταξη, ποτέ δεν ήταν. Κάνω κάπου λάθος κυρία Γαλανιάδη;

Υπάρχει μια τεράστια διαφορά. Η κυρία Μοροπούλου λάμβανε ΝΟΜΙΜΑ σύνταξη. Η κυρία Λοίζου δεν δικαιούταν ποτέ την σύνταξη που εισέπραττε. Στην περίπτωση της Μοροπούλου η ευθύνη του λάθους βαρύνει τον ασφαλιστικό φορέα. Στην περίπτωση της κυρίας Λοίζου το λάθος βαρύνει την ίδια γιατί δεν είχε δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της, για αυτό και είχε καταδικαστεί από το δικαστήριο. Αυτά από τα δημοσιεύματα που έχω διαβάσει.

Εγώ αναρωτιέμαι πώς γίνεται να δίνεται μια σύνταξη για ΕΠΤΑ ολόκληρα χρόνια (2017-2010) χωρίς κανένα έλεγχο από τον ασφαλιστικό φορέα. Εκεί δεν πρέπει να γίνει πειθαρχικός έλεγχος; Αν είναι δυνατόν δηλαδή. ΕΠΤΑ χρόνια δίναν παράνομα σύνταξη.

@Παύλος και οι 2 περιπτώσεις είναι περιπτώσεις παράνομης σύνταξης. Η καθεμία για διαφορετικό λόγο μεν, αλλά σίγουρα παράνομες και οι 2.

Επειδη η Μωροπούλου είναι κνίτισσα στο πολυτεχνείο μετά 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και εδώ και 2 μήνες ΝΔ ανακύπτει το ερώτημα: υπάρχει αριστερός που να μην έχει θηλάσει το δημόσιο μέχρι σκασμού;

@Παύλος Άν αυτό συνέβαινε με υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ θα έγραφες τα ίδια ή τότε άγνοια νόμου δεν θα επιτρεπόταν;

Παραλείπεις κ Γαλανιάδη (σκόπιμα;) να αναφέρεις ότι η υπόψη δεν ανήκε στη ΝΔ μέχρι το 2017 και από τότε που εντάχθηκε στη ΝΔ έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να ρυθμίσει δικαστικά την οφειλή της , που ποτέ δεν αρνήθηκε ! Καμία σχέση με την περίπτωση της Λοίζου !!! Η κάνω λάθος ;;;

Ο Παύλος είναι αυτό που είναι, όλοι το και τον ξέρουμε, μετά τις εκλογές θα εκλείψει. Αυτό το σκυλί ο "α ρε τρόικα πόσο άργησες" μέχρι πότε θα μας σπάει τ' ***; Το δημόσιο, όπως το λέει, το ελληνικό κράτος από καταβολής χώρας είναι η αγελάδα που αρμέγει η δεξιά, για τους αριστερούς υπήρχαν μόνο το φακέλωμα και τα ξερονήσια.

Η πάλαι ποτέ Κνίτισσα, σεβόμενη την πορεία της, δεν θα επρεπε να είχε δεχτεί τη σύνταξη του πατέρα της. Ούτε άπορη, ούτε ανίκανη προς εργασία υπήρξε. Άλλη μιά απόδειξη της Αριστερής ηθικής. Βέβαια δεν εκπλήσσομαι, αριστεροί και δεξιοί, όλοι από το ίδιο χωριό είναι..

Αυτοί οι άριστοι του μητσοτάκη ,που δηλώνει ότι είναι κόμμα του ιδιωτικού τομέα, πώς γίνεται και πληρώνονται από το δημόσιο είναι άξιο απορίας. Τυχαίο θα είναι!

Ο άλλος σε υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας βλέπει πρώην κνίτες και πρώην πασόκους για να δικαιολογήσει το κόμμα του. Δεν υπάρχει σωτηρία

Το τσουβάλιασμα είναι ένα από τα γνωστά σκαλοπάτια για τον λαϊκισμό. Μοιάζουν οι δύο περιπτώσεις αλλά δεν είναι ίδιες. Η μια έπαιρνε νόμιμα σύνταξη (Μοροπούλου) που το κράτος από λάθος συνέχισε να τις καταβάλει, η άλλη λάμβανε την σύνταξη της μητέρας της που είχε αποβιώσει... Όπως και να έχει ο Μητσοτάκης την έκοψε την Μοροπούλου σε χρόνο dt από τα ψηφοδέλτια και η ζωή συνεχίζεται.

@14:22 - Είναι προφανές ότι υπάρχει θέμα με την συγκεκριμένη κυρία και για αυτό πολύ σωστά κόπηκε η υποψηφιότητα της, όπως σωστά είχαν "κόψει" και την Λοϊζου στον ΣΥΡΙΖΑ.

@15:26 - Το καλύτερο ανέκδοτο έγραψες, μπράβο σου. Οι αριστεροί στριμώχνονται στο ξερονήσι της Μυκόνου εδώ και 2-3 δεκαετίες και εσύ χαμπάρι δεν έχεις πάρει. Γλεντάνε στα κότερα και στις βίλες τους και εσένα σε έχουν με το ξεροκόμματο σαν το κορόιδο της ιστορίας. Προσωπικά μια χαρά είμαι στον ιδιωτικό τομέα και εξαρτάμε μόνο από την εργασία μου οπότε εδώ θα είμαι και μετά τις εκλογές να γλεντάω τα απολιθώματα της αριστεράς που ακόμα έχουν μείνει στην πάλη των τάξεων.

< Όπως επισήμανε, η Νέα Δημοκρατία γνώριζε για το γεγονός αυτό όταν της έκανε την πρόταση να είναι υποψήφια. Κατέληξε, δε, ότι εκείνη αποφάσισε να μην κατέβει υποψήφια γιατί δεν θέλει να βλάψει την παράταξή της.> Μόνη της παραιτήθηκε. Κανένας Μητσοτάκης δεν την έκοψε σε χρόνο dt.

Ρε παιδια ειναι απλά τα πραγματα. Η Μ. Λοίζου καθοτι συριζαια, ξεγελασε η ίδια το κρατος. Η Τ. Μοροπουλου, καθοτι ΝΔ, την ξεγέλασε την ίδια το κρατος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.