Κι αφού παραλάβαμε τον εξοπλισμό ... ας ανακυκλώσουμε!!

Κι αφού παραλάβαμε τον εξοπλισμό ... ας ανακυκλώσουμε!!

Ιούνιος 04, 2011 - 13:39
2 σχόλια

- 500 κάδοι και 1 απορριμματοφόρο στην υπηρεσία του στόχου της μείωσης του όγκου απορριμμάτων σε ποσοστό 30%
- Μέσα Ιουνίου ξεκινά η διαδικασία, στις 8 Ιούνη ημερίδα ενημέρωσης στο Πνευματικό κέντρο

Της Χριστίνας Τσιορωτά
 

«Ζεστά» έχει πάρει ο Δήμος Τρίπολης το θέμα της ανακύκλωσης υλικών και αυτό αποδεικνύεται από την ταχύτητα με την οποία κινείται προκειμένου αυτή να υλοποιηθεί. Την Πέμπτη το μεσημέρι ο Δήμος παρέλαβε τον εξοπλισμό που είχε εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο στην περασμένη του συνεδρίαση κάνοντας αποδεκτή την σύμβαση για την ανακύκλωση των υλικών, ήτοι 500 νέους κάδους και 1 απορριμματοφόρο όχημα.

Πλαστικό , γυαλί, λευκοσίδηρος, αλουμίνιο και χαρτί είναι τα υλικά που θα ανακυκλώσουμε προκειμένου να συμβάλουμε στην μείωση του όγκου των απορριμμάτων και να συμβάλουμε στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά του Δήμου. Οι μπλε κάδοι θα τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα σημεία στην πόλη,

ύστερα από μελέτη των σημείων αυτών ώστε να εξυπηρετούν, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα πρέπει να μετακινούνται, ένα θέμα το οποίο είναι μείζον και για την Τρίπολη.

Την Πέμπτη λοιπόν στην Βιομηχανική περιοχή και στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών ο Γιάννης Σμυρνιώτης παρέλαβε το απορριμματοφόρο όχημα το οποίο θα συλλέγει τα υλικά από τους μπλε κάδους. «Σύντομα θα ξεκινήσει η ανακύκλωση υλικών όπως το πλαστικό, το γυαλί, το αλουμίνιο και ο λευκοσίδηρος και θα δοθούν ειδικές επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες σε κάθε νοικοκυριό, όπου θα τοποθετούνται τα υλικά αυτά και θα ρίχνονται στη συνέχεια στους μπλε κάδους από όπου θα μεταφέρονται με το ειδικό απορριμματοφόρο στο ΚΔΑΥ της Τρίπολης, όπου θα γίνεται η διαλογή τους και θα στέλνονται για την τελική επεξεργασία τους στα αντίστοιχα κέντρα και εργοστάσια» ανέφερε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του ενώ ο Υπεύθυνος του ΚΔΑΥ Νίκος Λαγός έκανε λόγο για τον στόχο που δεν είναι άλλος από το να μετατραπεί η Τρίπολη σε πρωταθλήτρια πόλη στην ανακύκλωση . «θα πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε σε αυτόν τον τομέα, αφού τα προβλήματα που υπάρχουν στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων είναι σε όλους γνωστά" και διευκρίνισε πως "το ΚΔΑΥ αποτελεί μία "χείρα βοηθείας" στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και για την Τρίπολη είναι θετικό που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης" και έστειλε το μήνυμα προς όλους: "Ανακύκλωση τώρα, γιατί αυτό θα το βρουν οι επόμενες γενιές μπροστά τους".

Η μείωση του όγκου των απορριμμάτων σε ποσοστό 30% αποτελεί τον αρχικό στόχο του Δήμου ο οποίος ξεκινώντας επισταμένως την ενημέρωση των πολιτών πραγματοποιεί ημερίδα για την ανακύκλωση στις 8 Ιουνίου στις 17:00 το απόγευμα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

 

 

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΧΡΟΝΩΝ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ....ΑΣ ΒΑΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ(ΠΛΑΣΤΙΚΟ)...ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΤΗΣ COCA COLA....!! ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΠΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ....ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΑΣ... ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΞΥΠΝΑ...