Κεριά, άφρο look και φουστανέλα

Κεριά, άφρο look και φουστανέλα

Ιανουάριος 23, 2020 - 13:32
2 σχόλια

Να ανάψουμε κανένα κερί, να ζητήσουμε φώτιση, φιλαράκια μου καλά και αγαπημένα. Φώτιση, μπας και ξυπνήσει η πόλη μας στον 21ο αιώνα, εκεί όπου βρίσκονται οι άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Όλα τα είχε φίλοι μου η εκδήλωση για τη μνήμη ενός Αρκά που έζησε 250 χρόνια πριν στην Αμερική. Αυστηρή ώρα προσέλευσης, κεριά στην είσοδο, αποκριάτικη διάθεση με άφρο look,  φουστανέλες  και κουμπούρια  αν μη τι άλλο και φυσικά περισσή... εκκλησιαστική διάθεση.

Και να τα μανουάλια από εδώ, και να οι εκκλησιαστικοί ύμνοι από εκεί, και ο Παντοκράτωρ πάνω από τα κεφάλια μας. Και λίγο πιο δίπλα η προτομή, έτσι όπως την έχει φανταστεί ο καλλιτέχνης με μία αγέρωχη αετίσια μύτη και με ένα μεγάλο πηγούνι, όπως είναι ο κλασικός Αρκάς.

Πολιτιστικό σοκ, «Από τα κόκαλα βγαλμένοι» στο «Γιάννη μου το μαντήλι σου» και από τους ύμνους στο δημοτικό τραγούδι και όλα αυτά υπό το φως το κεριών. Κάτι ήθελαν να μας πουν, αλλά ακόμα το μήνυμα αγνοείται.  

Μπροστά στο βαρύ μας καθήκον για να τιμήσουμε το βαρύ μας παρελθόν σε ένα χρόνο από σήμερα, κάνουμε βαριές εκδηλώσεις χωρίς συνέχεια και ειρμό, δίνουμε σάρκα και οστά σε μια τρικυμία εν κρανίω, με κεριά στα χέρια, με εκκλησιαστικούς ύμνους που κρατάνε όρθιους τους θεατές μιας εκδήλωσης αμήχανους μπροστά σε αυτό που ΔΕΝ βλέπουν, διότι δεν είχε ορατότητα η εκδήλωση -αλήθεια, αυτό πόσο δύσκολο είναι να το πετύχει κάποιος, δηλαδή να βλέπουν την εκδήλωση όλοι οι θεατές;- και πάλι φουστανέλες, και πάλι βαρύγδουπα λόγια, και πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι στριμωγμένοι και κολλημένοι πενήντα χρόνια πίσω, όταν τέτοιοι αχταρμάδες προκαλούσαν εντύπωση.

Οι Αρχές του τόπου παρατεταγμένες, ο μητροπολιτικός θρόνος ασφαλώς υψηλότερος των άλλων καθισμάτων, να παρακολουθούν το δρώμενο που ουδεμία σχέση είχε με την Επανάσταση και που όμως θεωρητικά αποτελεί την πρώτη επετειακή εκδήλωση για το 2021.

Και στους τοίχους του Πνευματικού, ο Χριστός, η Μπουμπουλίνα, σκηνές από την Επανάσταση για να τιμήσουμε έναν άνθρωπο το σπίτι του οποίου κάποτε έγινε σχολείο στη Φλόριδα δεκαετίες πριν από το 1821.

Ο γερουσιαστής που όλοι καρτερικά περίμεναν,  ήλθε, είδε και απήλθε, αφού κατάφερε να φτάσει λίγο μετά τις 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο.

Βέβαια συγκινητικά και δακρύβρεχτα τα όσα είπε για τους Έλληνες της Αμερικής, συνεχιστές του Ιωάννη Γιαννόπουλου, αλλά η αναμονή άξιζε κάτι παραπάνω.

Σαφώς, γερουσιαστά μου, τις εντυπώσεις έκλεψε ο Στάθης που έφτασε στο κτίριο, αφού η εκδήλωση με την αυστηρή ώρα υποδοχής είχε ξεκινήσει, αλλά δεν θα μπορούσαμε να ρίξουμε πόρτα στον «απόγονο» του Ιωάννη Γιαννόπουλου εκ Γορτυνίας.

Αρτηριοσκληρωτικοί, ημιμαθείς, φανφαρονικοί και πολύ, πολύ λίγοι. Καλύτερα κάποιοι να αποσυρθούν όσο ακόμα τους φωνάζουν «ζήτω!» και πριν από το «γιούχα»...


2 Σχόλια

Τέτοιοι είμαστε, τέτοιοι μας αξίζουν Casper! Απόκριες και εθνική παλιγγενεσία σε ένα. Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη και ας δούμε πόσο γελοίοι είμαστε.

Και για ακόμα μια φορά μπροστά μπροστά οι γνωστοί μαϊντανοί , που δεν έχουν αφήσει εκδήλωση για εκδήλωση , κηδεία για κηδεία , μνημόσυνο για μνημόσυνο . Αυτούς θέλετε αυτούς εμπιστεύεστε ! Είστε άξιοι της μοίρας σας !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.