Κερδίζουν οι περιφερειάρχες: Την κατάργηση των Αποκεντρωμένων προανήγγειλε ο Σκουρλέτης

Κερδίζουν οι περιφερειάρχες: Την κατάργηση των Αποκεντρωμένων προανήγγειλε ο Σκουρλέτης

Μάρτιος 02, 2017 - 17:50
0 σχόλια

Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, όπως ζητούν οι περιφερειάρχες, περιέγραψε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Ο υπουργός, αφού υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση δεν τοποθέτησε πολιτικά πρόσωπα στις θέσεις των γενικών γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, μίλησε και για δυσλειτουργίες που υπάρχουν στον θεσμό, τόνισε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ανάγκη να πάμε σε ένα σύστημα αποκεντρωμένων υπηρεσιών των υπουργείων στο πρότυπο του υπουργείου Παιδείας, με μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες».

Σημειωτέον ότι κατά την κοινή συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων των δυο θεσμικών οργάνων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με αφορμή τη δημοσιοποίηση των προτάσεων της Επιτροπής Διοικητικής Μεταρρύθμισης του υπουργείου την Τετάρτη 1 Μαρτίου. τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ, που τοποθετήθηκαν, κάλεσαν την κυβέρνηση στις προτάσεις της να λάβει υπόψη, τις επίσημες θέσεις των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης.

Επίσης, στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε η συγκρότηση κοινής επιτροπής με αντικείμενο την επεξεργασία θέσεων και η εξουσιοδότηση των δύο προέδρων τους, για τη διεξαγωγή κοινού συνεδρίου, με βασικό αντικείμενο την οριστικοποίηση των θέσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ανάφερε ότι η επιτροπή του υπουργείου επεξεργάσθηκε όλα τα προβλήματα, καθώς και ότι η παρέμβαση και ο τρόπος που σχεδίασε τον διάλογο το υπουργείο, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι αλλαγές, πρόσθεσε, πρέπει να ισχυροποιούν τον θεσμό και να ενισχύουν τον αναπτυξιακό ρόλο της αυτοδιοίκησης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.