Κερδισμένο ήταν το Αρκαδικό ποδόσφαιρο

Κερδισμένο ήταν το Αρκαδικό ποδόσφαιρο

Μάρτιος 08, 2018 - 13:17
0 σχόλια

Ο Παναρκαδικός πήρε δίκαια το κύπελλο, το Λεωνίδιο πήρε το χειροκρότημα για την προσπάθειά του  και το αρκαδικό ποδόσφαιρο ήταν ο μεγάλος κερδισμένος μετά την άψογη διοργάνωση του τελικού του Κυπέλλου Αρκαδίας.

Ο 48ος τελικός του Κυπέλλου Αρκαδίας πέρασε στην ιστορία με τον Παναρκαδικό να γίνεται για 8η φορά κυπελλούχος επικρατώντας με 3-0 του Λεωνιδίου σε ένα παιχνίδι-γιορτή ανάμεσα στους δύο εκπροσώπους του νομού μας στην Γ' Εθνική κατηγορία.

Οργανωτικά ο τελικός κρίνεται άριστος, μιας και σε όλα τα επίπεδα οι άνθρωποι της ΕΠΣ Αρκαδίας είχαν μεριμνήσει, ενώ καινοτομία είναι και το γεγονός ότι για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε αγώνας αρκαδικών ομάδων με διαιτητική πεντάδα και υπήρξε διαδικασία συνέντευξεων των πρωταγωνιστών στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου λίγα μόλις λεπτά μετά το τέλος του αγώνα, στα πρότυπα μεγάλων διοργανώσεων.

Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν και παρακολούθησαν το παιχνίδι ανάμεσα στον Παναρκαδικό και στο Λεωνίδιο απόλαυσαν έναν πολύ ωραίο αγώνα μέσα σε αθλητικά πλαίσια με τις δύο ομάδες να στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα με την εικόνα του φινάλε και την ώρα των βραβεύσεων, με το fair play από νικητές και ηττημένους τη στιγμή της απονομής των μεταλλίων.

Σίγουρα προβλήματα υπάρχουν και ίσως να συνεχίσουν να υπάρχουν μιας και δεν εξαλείφονται από έναν τελικό ως διά μαγείας, ωστόσο το δίκαιο είναι να ακουστεί ένα «μπράβο» για τους ανθρώπους της ΕΠΣ Αρκαδίας για τον τρόπο που διοργανώθηκε ο τελικός αλλά και στον Αστέρα Τρίπολης που για μία ακόμα φορά παραχώρησε το γήπεδό του για να διεξαχθεί το παιχνίδι, δίνοντας άλλη αίγλη και λάμψη στη σημαντική αυτή ημέρα για το αρκαδικό ποδόσφαιρο.

Πράγματι, ο 48ος τελικός του Κυπέλλου Αρκαδίας ήταν μια γιορτή για το ποδόσφαιρο του νομού και δεν είναι απλώς μια φράση για να ειπωθεί αλλά η δίκαιη καταγραφή της πραγματικότητας και σίγουρα είναι από τους πιο επιτυχημένους οργανωτικά τουλάχιστον των τελευταίων ετών και αυτό πιστώνεται στην ΕΠΣ Αρκαδίας που δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δεχθεί έντονη κριτική (άλλες φορές δίκαια, άλλες υπερβολικά).

Είναι δεδομένο λοιπόν πως τα προβλήματα θα συνεχίσουν υπάρχουν -και μάλιστα είναι αρκετά. Ωστόσο, το συμπέρασμα που εξάγεται, είναι πως με θέληση από όλες τις πλευρές, επιμονή και με ενότητα όλων, είναι δυνατόν να γίνουν τα απαιτούμενα βήματα προς τα εμπρός στο προσεχές μέλλον και ακόμα και αν δεν λυθούν όλα τα προβλήματα θα έχει γίνει το πρώτο βήμα για τον σχεδιασμό μιας καλύτερης επόμενης ημέρας.

Ας μην περάσει έτσι και αυτό. Ο 48ος τελικός του Κυπέλλου Αρκαδίας ας αποτελέσει μια νέα αρχή από όλους για ένα καλύτερο αρκαδικό ποδόσφαιρο...

Αντώνης Χρονάκης

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.