Κερδάμε

Κερδάμε

Οκτώβριος 19, 2017 - 12:16
1 σχόλια

Όσο σωστό είναι το ρήμα του τίτλου τόσο βάσιμοι είναι οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης, και του Πρωθυπουργού κυρίως, ότι η Ελλάδα κερδίζει εντυπώσεις, συμφωνίες, το παιχνίδι.

Σιγά μην κερδίζει και το κορίτσι στο τέλος της ταινίας...

Ο κ. Τσίπρας, προτού αναχωρήσει από τη δική του Αμερική, προτού αποχαιρετήσει τον δικό του καλό κ. Ντόναλντ Τραμπ (είπε για τον Αμερικανό πρόεδρο μάλλον τα καλύτερα λόγια που έχει ακούσει από αρχηγό κράτους: «Οι αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Είναι μία από τη βασική αξία που διατρέχει την αμερικανική κουλτούρα και την αμερικανική παράδοση. Αυτών των αξιών συνεχιστής είναι ο σημερινός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών»), συγκέντρωσε τους δημοσιογράφους και τους ενημέρωσε ότι όλα πήγαν τέλεια, ότι όλα είναι ρόδινα και ότι «Greece is back». «Το ταξίδι πήγε εξαιρετικά καλά», είπε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στη συνάντηση, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος έσπευσε από χθες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την περίφημη αναβάθμιση των F-16 που θα αποφέρει στη Lockheed από 1,1 δισ. ευρώ έως 2,4 δισ. ευρώ.

Ναι, μπορεί να μην γνωρίζουμε πόσα ακριβώς θα πληρώσουμε, αλλά ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι θα τα καταβάλλουμε σε βάθος δεκαετίας οπότε όλα καλά, δεν θα μας φανεί το έξοδο.

Δεν θα φανεί το έξοδο όταν υπάρχει «τρύπα» 2,3 δισ. ευρώ στα έσοδα επειδή οι φορολογούμενοι δεν έχουν να πληρώσουν. Όταν ο μέσος Έλληνας διαθέτει το 40% του μειωμένου του μισθού για τα έξοδα κατοικίας.

Ας ησυχάσουμε, επίσης: Η κυβέρνηση σε 1 εκατ. Έλληνες «τάζει» 1.000 ευρώ από το υπερ-πλεόνασμα.

(Το ποιο;..)

Παρεμπιπτόντως, οι Βρυξέλλες, οι πραγματικοί εντολείς μας, βάζουν πάγο και στην αναβάθμιση των F-16 και στα 1.000 ευρώ δωράκι. Αλλά τι σημασία έχουν όλα τούτα; Το ταξίδι στην Αμερική ήταν επιτυχημένο!

Μερικά γεγονότα:

_ Απειλούνται από τη φτώχεια 6,3 εκατ. Έλληνες.

_ Η ανεργία δεν μειώνεται επειδή όλο και περισσότεροι βρίσκουν δουλειά με 200-300 ευρώ τον μήνα.

_Στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είπε ούτε μία φορά ότι η χώρα μας αποτελεί πυρήνα σταθερότητας, οπότε έστω και σε επίπεδο δηλώσεων, δεν κερδίσαμε απολύτως τίποτα. Την ώρα, μάλιστα, που η Τουρκία δεν έχει σταματήσει να προκαλεί την Αμερική.

_Την ώρα, επίσης, που όλη η Ευρώπη περιφρονεί τον Τραμπ, ο Τσίπρας βρήκε στο πρόσωπό του έναν μάλλον υπέροχο άνθρωπο:

«Διαπίστωσα από τη συζήτηση με τον πρόεδρο ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τα πράγματα μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά πολλές φορές γίνεται για καλό».

 «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα τόσο ως προς τα μηνύματα που εκπέμφθηκαν, δηλαδή επικοινωνιακά, αλλά και για την ουσία», κατέληξε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Κερδάμε, επομένως.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.