Το κεράσι της Αρκαδίας «ταξιδεύει» στην Ιταλία

Το κεράσι της Αρκαδίας «ταξιδεύει» στην Ιταλία

Ιούνιος 22, 2018 - 22:10
0 σχόλια

Το κεράσι είναι ένα δροσερό και νόστιμο φρούτο, που προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία μας, καθώς διαθέτει ποικιλία θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Πολλές είναι οι περιοχές της Αρκαδίας στις οποίες ευδοκιμεί το δέντρο της κερασιάς. Μεταξύ άλλων περιοχών, ο κάμπος της Τεγέας παράγει πετροκέρασα,  που είναι τραγανά και νόστιμα Τα κεράσια που παράγονται εκτός από την εγχώρια κατανάλωση εξάγονται.

Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας  αγοράζει τα κεράσια των παράγωγων και τα διαθέτει σε εμπόρους καθώς επίσης και τα εξάγει στην Ιταλία.

Ο  πρόεδρος του Συνεταιρισμού Θανάσης Τσιοτίνας σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ArcadiaPortal. gr μίλησε για τη διαδικασία προώθησης των προϊόντων αλλά και την εξαγωγή που γίνεται.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι  ο ΑΚΣ Αρκαδίας συγκεντρώνει κεράσια από οποιαδήποτε περιοχή η όποια παράγει κεράσια στον νομό μας. Φέτος υπήρξε  μια πολύ καλή ποιότητα και πολύ μεγάλη παραγωγή σε ποσότητα.

Ο ΑΚΣΑ κυρίως εμπορεύεται  τα γαλανά Ναπολεόν (πετροκέρασα) αλλά και κάποια μαύρα  τα όποια εφέτος διατέθηκαν και στην Ιταλία.

Μέχρι στιγμής στον ΑΚΣΑ έχουν συγκεντρωθεί περίπου 120 τόνοι και συνεχίζεται η συγκέντρωση.

Οι δυνατές μπόρες και το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή τις προηγούμενες εβδομάδες, επηρέασαν τα δέντρα σε κάποιες περιοχές  αλλά σε μικρό ποσοστό.

Να σημειώσουμε ότι ο συνεταιρισμός αγοράζει από τα μέλη του με 0,38 ευρώ και στα μη μέλη με 0,37 ευρώ.

Το πετροκέρασο  της Αρκαδίας εφέτος «ταξίδεψε κυρίως στην εγχώρια αγορά και ένα μικρό ποσοστό πήγε στην Ιταλία.

Όσον αφορά τη μεταποίηση του κερασιού, ο κ. Τσιοτίνας ανέφερε ότι  στη μεταποίηση διατίθεται το πετροκέρασο ενώ το νωπό πηγαίνει στη Ιταλία.

Φωτογραφία από το agiasofiablog


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.