Καύσωνας Μαΐου: Θα καταρριφθεί το πανελλαδικό ιστορικό ρεκόρ του Άστρους του 1988;

Καύσωνας Μαΐου: Θα καταρριφθεί το πανελλαδικό ιστορικό ρεκόρ του Άστρους του 1988;

Μάιος 13, 2020 - 23:33
0 σχόλια

Οι σχετικά ασυνήθιστες για την εποχή αλλά σίγουρα υψηλές θερμοκρασίες που προβλέπει η ΕΜΥ για αρκετές περιοχές της Ελλάδας το ερχόμενο Παρασκευό-Σαββατοκύριακο αναμένεται να προκαλέσουν έναν πρώιμο ανοιξιάτικο καύσωνα εν μέσω του Μαίου. Σε συνδυασμό με την υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης η ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι αρκετά βεβαρυμμένη με τους ειδικούς να εφιστούν την προσοχή σε πιθανή έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ηλικιακά και παθολογικά ομάδες του πληθυσμού. Για αρκετούς βέβαια θα είναι και μια ιδανική ευκαιρία για τις πρώτες θαλάσσιες αποδράσεις.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ τους 39 C αναμένεται να φτάσει και να ξεπεράσει το θερμόμετρο την Παρασκευή και Σάββατο στην Αθήνα, την Καλαμάτα και την Λάρισα ενώ για την Κυριακή και Δευτέρα τους 41 C προβλέπεται να φτάσει στο Αγρίνιο και την Ιεράπετρα Κρήτης.

Για την περιοχή του Άστρους η ανώτατη πρόβλεψη μέχρι στιγμής είναι οι 39 C την Παρασκευή και έως 35 C το Σάββατο έως την Δευτέρα.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το ιστορικό στοιχείο που παρέθεσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και ανέφερε σε ραδιοφωνικές του παρεμβάσεις ο γνωστός μετεωρολόγος και  Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς, ερωτώμενος αν αυτές οι θερμοκρασίες είναι πρωτόγνωρες για τον μήνα Μάιο. Ο κ. Κολυδάς ανέφερε ότι οι θερμοκρασίες αυτές έχουν ξανά-καταγραφεί Μάιο μήνα και παρέθεσε συγκεκριμένα ιστορικά στοιχεία από σταθμούς της ΕΜΥ σύμφωνα με τα οποία η μεγαλύτερη θερμοκρασία του Μαΐου έχει καταγραφεί ιστορικά στο Άστρος 40,6 C το 1988 , στη Λάρισα 40 C το 1969, Λαμία 39.6 C το 1973, Ν. Φιλαδέλφεια 39.0 C το 1997 και ακολούθως Βάμος και Σούδα 39 C το 1994 και πάει λέγοντας ...

Για να δούμε αν τις προσεχείς ημέρες θα καταρριφθεί το ιστορικό ρεκόρ που κατέχει το Άστρος στον εθνικό κατάλογο υψηλών θερμοκρασιών…

Πηγή: astrosnews.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.