Καβουρίνος: Η Μαγούλα δεν είναι λύση και το ξέρουν όλοι

Καβουρίνος: Η Μαγούλα δεν είναι λύση και το ξέρουν όλοι

Μάρτιος 02, 2015 - 11:29
3 σχόλια

...υπεύθυνοι και μη

Με αφορμή στο παρελθόν πάλι για ένα περιβαλλοντικό θέμα που προβλημάτισε τη δημοτική ενότητα Λεβιδίου (δημιουργία τσιμεντάδικου πλησίον της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας), έτσι και τώρα, που στην επικαιρότητα είναι ένα μείζον θέμα για την περιοχή, δηλαδή η μεταφορά των απορριμμάτων από την Τρίπολη στο Λεβίδι, θα καταθέσω ορισμένες σκέψεις μου, οι οποίες δεν έχουν διάθεση αντιπολιτευτική και για ένα λόγο επιπλέον, ότι όσοι έχουμε υπηρετήσει το δημόσιο βίο και την τοπική αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν δημοσιοποιούμε τις σκέψεις μας, διότι κινδυνεύουμε να παρεξηγηθούμε από κακόβουλες επιθέσεις περί δήθεν αντιπολιτευτικής διάθεσης ή…εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Είναι γεγονός, ότι τα απορρίμματα της Τρίπολης και γενικά αρκετών μεγαλουπόλεων, ο τρόπος αποκομιδής αλλά και διάθεσης αυτών, δημιουργούν δικαιολογημένες εντάσεις από την τοπική κοινωνία, ειδικά όταν επιδιώκεται εσπευσμένα η δήθεν επίλυση του προβλήματος αυτού, με τη μεταφορά και εναπόθεσή τους όπως-όπως, εν προκειμένω στη θέση «Μαγούλα» του Λεβιδίου. Και στο παρελθόν είχε τεθεί παρόμοιο θέμα, -το 2008 αν θυμάμαι καλά-, όταν και τότε επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο και αντιδράσαμε, στη λογική ότι ο συγκεκριμένος χώρος, πέραν του χαρακτηρισμού του ως περιοχή Natura, ήταν αδύνατον να φιλοξενήσει τις τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων της Τρίπολης.

Επιπλέον, είναι βέβαιο, ότι το σκουπίδι δεν μπορεί να περιμένει και ειδικά αυτή τη στιγμή, είναι ένας βρόγχος στο λαιμό της δημοτικής αρχής. Πέραν των χρονοδιαγραμμάτων εντός των οποίων θα πρέπει με τρόπο πολιτισμένο και εκσυγχρονισμένο να επιλυθεί για πάντα το πρόβλημα αυτό, ο φυσικός χώρος των απορριμμάτων είναι η ίδια η Τρίπολη. Ναι είναι η ίδια η Τρίπολη και καλά θα κάνουν αυτοί που είτε αντιδρούν αλλά δε δίνουν λύση είτε για άλλους λόγους και υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου παροτρύνουν δια πράξεων ή παραλείψεων τη δημοτική αρχή να πάρει εσπευσμένες αποφάσεις, να καταλάβουν ότι ο φυσικός χώρος των απορριμμάτων, είναι χώρος που όλοι τον ψιθυρίζουν αλλά δεν τον λένε δήθεν και αυτός είναι οι παλιές χωματερές της Τρίπολης.

Διότι σε λίγες ημέρες, επειδή είναι σφόδρα πιθανό να αλλάξει το νομικό καθεστώς υπέρ του Λεβιδίου, όπως άλλωστε αντιλαμβανόμαστε από τους σωστούς νομικούς χειρισμούς του έγκριτου συναδέλφου που εκπροσωπεί τη δημοτική ενότητα Λεβιδίου και να απαγορευθεί η διάθεση των απορριμμάτων στη Μαγούλα, τότε θα….ψάχνουμε άλλο χώρο ανακουφίσεως της πόλης;;;

Αγαπητοί συνδημότες της Τρίπολης. Όπως όλοι θέλουμε να μην ασφυκτιούμε από τα απορρίμματα αλλά κανείς δεν τα θέλει στην πόρτα του, καλό είναι να προτρέψετε, επιτρέψετε και να ενισχύσετε προσωρινά τη λύση για τη διάθεση αυτών μέσω των παλιών χώρων που είχε η πόλη και το σπουδαιότερο, να δέσετε θηλιά στο λαιμό της δημοτικής αρχής, να επιλύσει το πρόβλημα εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, με τρόπο σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον, όπως άλλωστε γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο.

Επιπλέον, να αποκατασταθούν όλοι οι ΧΑΔΑ στο διευρυμένο Δήμο Τρίπολης και να πάψουμε να προσανατολιζόμαστε για τη μεταφορά των σκουπιδιών στη Μακεδονία ή όπου αλλού ψάχνουν οι υπεύθυνοι, γιατί το κοστολόγιο είναι όχι μόνο ασύμφορο, αλλά τραγικά δυσβάστακτο οικονομικά και θα έχει ως αποτέλεσμα την αποστέρηση πόρων από τα χωριά και τη σημαντική μείωση στοιχειωδών έργων υποδομής σε αυτά.

Η Μαγούλα δεν είναι λύση και το ξέρουν όλοι, υπεύθυνοι και μη.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Αθανάσιος Ι. Καβουρίνος Δικηγόρος – πρώην Δήμαρχος Λεβιδίου

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΘΑΝΑΣΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ(ΣΤΑΜΑΤΗΣ Κ.Α.) ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΟΝ ΧΑΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΓΟΥΛΑ.ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΣ,ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΑΚΙ.ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΨΕΥΤΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΕΣΕΝΑ.ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕΣ,ΠΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΤΣΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟΥΛΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΕΣΥ.ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΖΑΜΕ.

Βρε... σαν τα χιόνια. Που χάθηκες ρε θηρίο τόσο καιρό; Σε πεθυμήσαμε. Δεν πιστευω να έχεις καμμία σχέση με αυτά που ακούγονται τον τελευταίο καιρό σχετικά με σκουπίδια, Ζαχάρω, Λεβίδι κλπ:

ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ........ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ........ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΒΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ.......ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.