Κατολίσθηση στο Ναυάγιο: Επτά τραυματίες και συγκλονιστικές μαρτυρίες

Κατολίσθηση στο Ναυάγιο: Επτά τραυματίες και συγκλονιστικές μαρτυρίες

Σεπτέμβριος 14, 2018 - 12:01
0 σχόλια

EUROKINISSI

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των αυτόπτων μαρτύρων που βρέθηκαν χθες στο Ναυάγιο την ώρα της κατολίσθησης. Οι ίδιοι μιλάνε για εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Εξιτήριο πήραν χτες το βράδυ δύο από τους 7 τραυματίες που βρέθηκαν στο Ναυάγιο της Ζακύνθου την ώρα που έγινε κατολίσθηση σε βράχο με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα κύματα και να τραυματιστούν ελαφρά.

Ο Αυστραλο-Κύπριος, Χαράλαμπος Ευριπίδης που ήταν πολύ κοντά στο σημείο (μόλις 20 μέτρα μακριά), την ώρα της κατολίσθησης, περιέγραψε στο imerazante.gr, πως από την βάρκα του βρέθηκε στην θάλασσα.

«Φτάσαμε γύρω στις 10.30 π.μ. στην παραλία, κολυμπήσαμε και μετά από 15 λεπτά επιστρέψαμε στη βάρκα μας και ξαφνικά είδαμε τα βράχια να πέφτουν ενώ είμαστε σε μια απόσταση περίπου στα 20 μέτρα. Πριν το συνειδητοποιήσουμε έπεσε και δεύτερο τμήμα βράχων και το κύμα που δημιουργήθηκε μας αναποδογύρισε τη βάρκα. Πέσαμε στο νερό, ενω δίπλα μας είδαμε άλλη μια βάρκα που ήταν κυριολεκτικά στον αέρα να σκάει πάνω στη δικιά μας», ανέφερε ο ίδιος.

Ο τουρίστας μίλησε μάλιστα και για την γυναίκα από την Τσεχία που τραυματίστηκε από την κατολίσθηση, λέγοντας πως ήταν αιμόφυρτη.

«Στην διπλανή βάρκα που αναποδογύρισε ήταν μία οικογένεια των 4 Τσέχων με τη γυναίκα να είναι αιμόφυρτη και να ζητούν βοήθεια. Τους πήραμε μαζί μας στο πόρτο Βρόμη και από εκεί πήγαμε όλοι στο νοσοκομείο. Είμαστε τυχεροί στην ατυχία μας», ανέφερε ο ίδιος.

Τις πρώτες βοήθειες σε μία οικογένειας έδωσε και ο Σπύρος Κάνδηλας, ο οποίος ανέφερε πως εκείνη την ώρα γινόταν πανικός, ενώ το σκηνικό έμοιαζε με εικόνες βιβλικής καταστροφής, καθώς ο ένας αναζητούσε τον άλλον, ενώ γυναίκες έψαχναν τα παιδιά τους.

«Έπεφταν κομμάτια βράχων σε τρια στάδια με το μεγαλύτερο τμήμα από αυτούς να προκαλεί έντονο κυματισμό με αποτέλεσμα να αναποδογυριστούν δυο βάρκες και να τραυματισμού τουρίστες. Είδαμε στη θάλασσα την οικογένεια και την ανασύραμε, τους δώσαμε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να πάμε στο νοσοκομείο. Ευτυχώς ήταν νωρίς όταν έγινε το συμβάν και γλίτωσε ο κόσμος διότι αργότερα όταν βγαίνει ο ήλιος οι περισσότεροι πάνε στο συγκεκριμένο σημείο να έχουν σκιά.

Γινόταν πανικός, ήταν εικόνες βιβλικής καταστροφής. Να βλέπεις σκάφη αναποδογυρισμένα, μεγάλη θαλασσοταραχή και κόσμο να φωνάζει. Ο ένας αναζητούσε τον άλλο, γυναίκες έψαχναν τα παιδιά τους, πρωτόγνωρα πράγματα».

(ΠΗΓΗ: imerazante.gr)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.