Κάτοικοι Σιλίμνας: Όχι σκουπίδια μέσα στη δασική ιστορική περιοχή Αγίου Βλάση

Κάτοικοι Σιλίμνας: Όχι σκουπίδια μέσα στη δασική ιστορική περιοχή Αγίου Βλάση

Μάρτιος 31, 2015 - 20:21
8 σχόλια

Οι κάτοικοι της Σιλίμνας είναι αντίθετοι με τις μεθοδεύσεις του Δήμαρχου, θέτουν σε αμφισβήτηση τη νομιμότητα και καταδικάζουν την ηθική μιας τέτοιας ενέργειας

Oι κάτοικοι της Σιλίμνας σε επιστολή τους που απέστειλαν κάνουν λόγο για παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών μέσα στη δασική – ιστορική περιοχή Αγίου Βλάση, σε μία χωματερή που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη, το Νοσοκομείο και το χωριό Σιλίμνα και απειλεί την υγιεινή και ασφάλεια ολόκληρης της πόλης.

Η επιστολή αναφέρει:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΙΛΙΜΝΑΣ

Εμείς οι κάτοικοι της Σιλίμνας Δήμου Τρίπολης, καταγγέλλουμε σήμερα, 29/03/2015 τις ενέργειες του Δήμαρχου Τρίπολης κ. Παυλή για παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών μέσα στη δασική – ιστορική περιοχή Αγίου Βλάση. Η χωματερή βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη, το Νοσοκομείο και το χωριό Σιλίμνα και απειλεί την υγιεινή και ασφάλεια ολόκληρης της πόλης.

Η δασική περιοχή βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο ανάφλεξης αφού δεν τηρούνται οι κανονισμοί πυρασφάλειας, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ύπαρξη του δάσους, των κατοίκων και των περιουσιών τους. Επιπλέον, το δίκτυο ύδρευσης της πόλης, που διέρχεται από την περιοχή απειλείται να μολυνθεί από τα υγρά απόβλητα των σκουπιδιών. Οι αναθυμιάσεις θα είναι μόνιμο πρόβλημα στον αέρα, καθιστώντας το αφόρητο τους καλοκαιρινούς μήνες, σε συνδυασμό με κίνδυνο επιδημιών λόγω της ανάπτυξης εντόμων σε κοντινές κατοικίες, σχολεία, αλλά και το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Αναγνωρίζουμε, ότι το χρόνιο πρόβλημα παραμονής των σκουπιδιών στην πόλη είναι αμεσότατο, και πρέπει να λυθεί. Υπάρχουν μελέτες που έχουν γίνει πριν από χρόνια από επίσημους φορείς και προτείνουν λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων όπως και συγκεκριμένους χώρους προσωρινής απόθεσης. Είναι σε γνώση της Δημοτικής Αρχής. Γιατί δεν τις υλοποιούν; Επέλεξαν να πηγαίνουν σε κατοικημένες ή δασικές περιοχές (Τζίβα, Λεβίδι κ.τ.λ.).

Όσο για τη Σιλίμνα, βρίσκεται υπό μόνιμη απειλή πυρκαγιάς το καλοκαίρι, όντας κτισμένο μέσα στη δασική περιοχή. Με τον κίνδυνο να αυξάνεται λόγω των σκουπιδιών, οι κάτοικοι έλαβαν υποσχέσεις από εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής ότι θα υπάρξει πυροπροστασία και άλλα «ανταποδοτικά» οφέλη για το χωριό!! Παρότρυναν δηλαδή τους κατοίκους να μην αντιδράσουν με την εναπόθεση σκουπιδιών για να λάβουν σαν αντάλλαγμα ΑΥΤΑ που έτσι ή αλλιώς ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ!!

Για όλα τα παραπάνω οι κάτοικοι της Σιλίμνας είναι αντίθετοι με τις μεθοδεύσεις του Δήμαρχου, θέτουν σε αμφισβήτηση τη νομιμότητα και καταδικάζουν την ηθική μιας τέτοιας ενέργειας. Ανακοινώνουν, τέλος, την απόφαση να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για άμεση ανάκληση της απόφασης για εναπόθεση σκουπιδιών στην περιοχή Αγίου Βλάση, για τους κινδύνους που εγκυμονεί.

ΜΑΖΙ με τους κατοίκους της Τρίπολης είμαστε σε αναμονή άμεσης και μόνιμης λύσης του προβλήματος με ολοκληρωμένη εναλλακτική διαχείριση, χωρίς διαμεσολάβηση ιδιωτικών εταιρειών που επιδιώκει η Περιφέρεια, που είμαστε αντίθετοι. Αποκλειστικός φορέας διαχείρισης να είναι ο Δήμος Τρίπολης. Μακριά δηλαδή τα σκουπίδια από κατοικημένες, δασικές, αρχαιολογικές περιοχές και υδροφόρους ορίζοντες.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ Δ.Δ. ΣΙΛΙΜΝΑΣ

Ειδήσεις: 

8 Σχόλια

Άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης, αλλά και άμεσος καθαρισμός, αυτό είναι το πιο σημαντικό!!! Πρέπει να κινητοποιηθούμε ΟΛΟΙ!!!

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΤΩ. Ο ΠΑΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗΣ. ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ. ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΜΑΣ.

Δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν τέτοιες ενέργειες διαβάστε στο www.tovima.gr περιβαλλοντικό έγκλημα στο μαιναλο

Οι εισαγγελικές αρχές Τρίπολης ακόμη σιωπούν για την άνευ αδείας μεταφορά των σκουπιδιών σε δασική περιοχή και την αλλαγή χρήσης γής. ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΡΑ.!! Άρθρο 242 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας In flagrante delicto

Οι εισαγγελείς αλήθεια ελέγχονται από κάπου ή μπορούν να κάνουν ότι θέλουν???

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.