Κάτοικοι Σεχίου: «Όχι» στην ακτινοβολία από κεραίες κινητής τηλεφωνίας (pics,vid)

Κάτοικοι Σεχίου: «Όχι» στην ακτινοβολία από κεραίες κινητής τηλεφωνίας (pics,vid)

Οκτώβριος 15, 2017 - 12:52
23 σχόλια

Κάτοικοι στην περιοχή Σεχίου, στην Αγία Βαρβάρα Τρίπολης έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις προκειμένου να απομακρύνουν κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Καραϊσκάκη.

Όπως είχε γράψει και το ArcadiaPortal.gr, (Ξεσηκωμός κατοίκων για κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Τρίπολη), οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί καθώς θεωρούν ότι η εν λόγω κεραία «καταστρέφει» την υγεία των παιδιών τους.

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας (Σέχι) πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τους κατοίκους να ζητούν την απομάκρυνση της κεραίας από την ταράτσα του κτιρίου που έχει τοποθετηθεί.

Η κεραία πρέπει να φύγει και θα φύγει γρήγορα με τον ενωμένο και ασταμάτητο αγώνα μας όπως έγινε και σε άλλες περιοχές

Εκτός από τους κατοίκους στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο οποίος τόνισε ότι είναι λογικό οι κάτοικοι να διαμαρτύρονται. Το να εγκατασταθεί μία κεραία δεν είναι αρνητικό, είπε, αλλά όταν οι κεραίες είναι καλυμμένες μπορεί να συμβαίνουν πράγματα που δεν έχουν ελεγχθεί. Ο Δήμος θα λάβει υπόψη τα στοιχεία και τα λεγόμενα των διαμαρτυρόμενων κατοίκων και θα αναλάβει τον έλεγχο των κεραιών σε όλη την πόλη.

Η Συντονιστική επιτροπή  των κατοίκων έχει έρθει και σε επαφή με τους Διευθυντές των Σχολείων προκειμένου να ενημερωθούν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι κάτοικοι ζητούν:

- Να καταργηθεί ο νόμος 3431/06 για τις κεραίες. Καμιά κεραία κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένη περιοχή

- Να δημιουργηθεί ένα νέο νομικό πλαίσιο λειτουργίας των κεραιών με αποφασιστική συμμετοχή επιστημονικών και περιβαλλοντικών φορέων, κινήσεων πολιτών που να στοχεύουν στην απομάκρυνση των κεραιών, στην δημιουργία εναλλακτικών μορφών αναμετάδοσης με γνώμονα την υγεία των ανθρώπων και όχι τα κέρδη των εταιρειών.

Με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας είπαν:

Όχι στην ακτινοβολία.

Όχι στην ασυδοσία

Όχι κέρδη σε βάρος της υγείας μας.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Όχι στην ακτινοβολία από κεραίες κινητής στην περιοχή Σεχίου


23 Σχόλια

Δεν ειναι τιποτα αλλο απο το σε δουλεια να βρισκομαστε.Οταν η μονη τους κριτικη αφορα στην κερδοφορια των καπιταλιστικων επιχειρησεων..

- Δεν ακούγεσαι - Είμαι σεχιώτης - Καλά τα λέμε αύριο που θα πας Τρίπολη

"Καμία κεραία σε κατοικημένη περιοχή". Κάπου εδώ σταματάει η λογική και ξεκινάει ο ψεκασμός. Να βάλουμε δηλαδή κεραίες πολλαπλάσιας ισχύος γύρω γύρω από τις πόλεις για να μην την βλέπει ο ψεκασμένος δίπλα από το σπίτι του. Εκεί που δεν υπάρχει πρόβλημα να το δημιουργήσουμε. Για τον Δήμαρχο τι να πω; Λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο. "η κεραία δεν είναι κάτι κακό αλλά το να είναι καλυμμένη είναι..." Τι θέλει να πει ο ποιητής; "ο Δήμος θα αναλάβει τον έλεγχο όλων των κεραιών". Μα υπάρχει φορέας που το κάνει ΗΔΗ. Κρατικός φορέας. Ας το κάνει και ο Παυλής. Να δω με τι όργανα μέτρησης όμως...

Όσοι γράφετε κουταμάρες εκ του ασφαλούς να πάτε εσείς να μείνετε διπλα στην κεραία. Αυτός που την έβαλε πάντως από τις πληροφορίες μου δεν μένει εκεί..

Θα συμφωνούσα με τις αντιδράσεις, αν όλοι εσείς που διαμαρτύρεστε, δεν χρησιμοποιούσατε κινητά τηλέφωνα. Από τη στιγμή που τα χρησιμοποιείτε, όπως όλοι μας άλλωστε, βγάλτε το σκασμό. Γιατί αυτό που στην ουσία ζητάτε, είναι να φύγει η κεραία από τη γειτονιά σας και να πάει σε άλλη γειτονιά.

Εγώ πιστευω ότι θα τα καταφέρουν τελικά οι κατοικοι εαν επιμείνουν. Στην βράση καλλά το σίδερο. Είναι δίκαιος ο αγώνας τους και μαλλον θα σώσουν τα παιδιά τους από ένα διάολο. Μπράβο.

Αυτοί που αγνοούν την επιστήμη και πιστεύουν όποια ανοησία τους σερβίρουν διάφοροι φοβικοί με οτιδήποτε, προφανώς και ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των "ψεκασμένων". Οι "πάντες" για εσένα είναι 15 άτομα που μαζεύτηκαν σε μια πλατεία για να τα βάλουν με μια κεραία;

Οταν η κεραίες ειναι πολλές σε κοντινή απόσταση η μια με την άλλη ειναι ρυθμιζμενες και εκπέμπουν λίγη ακτινοβολία ,αυτο γίνετε σε πολλές χώρες του εξωτερικού !Εδω στην μπανανία μας ειναι σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους και εκπέμπουν τεράστια ακτινοβολία γιατι δουλεύουν στο Φουλ !Σαφως και προκαλούν πολλα προβλήματα υγείας !

Τι ξέρεις ρε από επιστήμη; Ίσως να διαβάζεις ξέρεις, αλλά ανάθεμα αν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Και μας έχεις πήξει νε τα διαφημιστικά σλόγκαν του Κούλη. Βρήκατε τη λέξη ψεκασμένος και την έχετε κάνει λάστιχο.

@06:28 - Μια κεραία 50 Watt πιστεύεις ότι εκπέμπει τεράστια ακτινοβολία; Ακόμα και όταν την μετράει επίσημος φορέας του κράτους και σου ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ότι εκπέμπει αρκετά χαμηλότερα από τα όρια που έχουν τεθεί; Κάντε μια περιήγηση στην ιστοσελίδα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ. ΕΕΤΤ. Διαβάστε λίγο για να μην σας παρασύρουν τεχνοφοβικοί. http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Electronic_Communications/Antennas_EMR/health/FAQs.htm#harmful

ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ .ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ.ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠ ΟΤΙ ΞΕΡΩ

Η ΕΙΡΩΝΙΑ είναι οτι κάποι δουλεύουν σε επαγγέλματα υγείας π.χ φαρμακεία,Χαμόγελο τού Παιδιού και από τήν άλλη φέρνουν τήν ακτινοβολία στά Παιδιά μας τόσο ευαισθησία.............

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το Σέχι. (Ισχύει και για τον κατσικόδρομο που αρνούνται να διαπλατύνουν για την αξιοπρεπή πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο).

Παύλο επειδή μας έχεις ζαλίσει καί μας λές τεχνοφοβικούς χτύπα στο google Λουκάς Μαργαρίτης καί κεραίες κινητής τηλεφωνίας ,ο Κύριος αυτός είναι καθηγητής κυτταρικής βιολογίας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ δές πραγματικά τι επιπτώσεις έχει στόν άνθρωπο

Ναι αλλά αυτός ο Μαργαρίτης μπορεί να είναι μαρξιστής, ίσως και πολέμιος των εμβολίων, ιδίως εκείνου κατά της ιλαράς (πιστεύεις πραγματικά ότι τρίβοντάς του στη μούρη τις εργασίες του Μαργαρίτη θα ξεκολλήσεις τα μυαλά του Παύλου;)

Άσε που μέχρι να εμφανιστούν οι επιπτώσεις από τις ακτινοβολίες των κεραιών η προεκλογική καμπάνια του Κούλη θα έχει παρέλθει προ αμνημονεύτων χρόνων. Επιπτώσεις όχι μόνο σε επίπεδο νεοπλασιών, εξαρτάται από την ηλικία όσων εκτίθενται σε αυτές.

Υπάρχει κάποιος από τους διαμαρτυρόμενους που δεν έχει στην μπροστινή τσέπη του δίπλα στα μπιπ το κινητό του; Και όταν δεν έχει καλό σήμα διαμαρτυρεται; Ελλάς το μεγαλείο σου!

Ρωτάει της π..τ...ς το κάγκελο πόσες ψήφους παίρνουν οι ΑΝΕΛ στην περιοχή.

Γιάννης κερνά Γιάννης πίνει έφερε ο Π.........λι νά μετρήσει τις κεραίες στήν υγειά μας και καλλά κρασιά.........ο ίδιος έλεγε στά παιδιά τού κατηχητικού ότι οι κεραίες είναι επικίνδυνες γιά την υγεία τού ανθρώπου ,πολλά τά λεφτά Αρη.........................

ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΤΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΡΗΣΗ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.