Κάτοικοι Λυκαίου: Κανένα έργο στο Λύκαιο από το Δήμο Μεγαλόπολης

Κάτοικοι Λυκαίου: Κανένα έργο στο Λύκαιο από το Δήμο Μεγαλόπολης

Απρίλιος 11, 2018 - 17:33
1 σχόλια

Το έτος 2017 που μας πέρασε επαναλήφθηκε όπως και το έτος 2016 (κανένα έργο), η απραξία, η αγνόηση, η περιφρόνηση του Δήμου Μεγαλόπολης για την Τ.Κ. Λυκαίου. Κανένα έργο  δεν εκτελέστηκε από το Δήμο σύμφωνα με το προεκλογικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής, για το Λύκαιο.

Αντίθετα με το πρόγραμμα, προσπαθούν εδώ και 4 χρόνια να επιβάλλουν την εγκατάσταση χλωριωτή παρά την αντίδραση των Λυκαιωτών με 216 υπογραφές και να ποτίσουν τον κόσμο «δηλητήριο» με το καρκινογόνο χλώριο. Εγγράφουν αυτό για  έργο έτους 2018 μαζί με άλλες δύο δαπάνες τις οποίες είχαν γράψει  και στο περσινό τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2017. (Αναφέρουν βλάβες οι οποίες περιμένουν 2 χρόνια να μετατραπούν σε έργα!) Κάποιες άλλες βλάβες αυτονόητης   αποκατάστασης και από  ανταποδοτικά τέλη δεν είναι έργα.

Οι Λυκαιώτες, που φέραμε με αγώνες και θυσίες το νερό από το βουνό έως το χωριό (5.5 Km) και το πίνουμε επί 30 χρόνια αφαρμάκοτο και καθαρό (και επί 300 χρόνια πριν το έπιναν οι πρόγονοί μας) δεν πρόκειται ποτέ να πιούμε το φαρμάκι το καρκινογόνο χλώριο. Το χλώριο να το πιείτε εσείς ο Δήμος.

Το Λύκαιο έχει εξαιρεθεί επανειλημμένα από έργα, όπως και το διπλανό Καστανοχώρι στο οποίο η Δημοτική Αρχή είχε λάβει 7 ψηφοδέλτια και η Αντιπολίτευση είχε λάβει 47 ψηφοδέλτια.

Αν το Καστανοχώρι εξαιρείται και τιμωρείται (κακώς βέβαια) γι’ αυτό, το Λύκαιο στο οποίο η Δημοτική Αρχή είχε λάβει την πλειοψηφία γιατί εξαιρείται;

Ενώ δεν πρέπει για κανέναν λόγο να υπάρχει εξαίρεση, μεροληψία και διάκριση για καμιά τοπική κοινότητα.

Τι θα υλοποιηθεί το έτος 2018 που είναι η τελευταία κανονική – ολόκληρη αυτοδιοικητική χρονιά; Διότι το έτος 2019 λήγει η πενταετία και πραγματοποιούνται οι Δημοτικές εκλογές!

Οι υπογράφοντες Λυκαιώτες

Από το kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Το πόσιμο νερό είναι ένα βασικό αγαθό σε ανεπάρκεια από πολύ καιρό. Η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα και το προβληματικό δίκτυο υποχρεώνουν τις υγειονομικές αρχές σε χλωρίωση, μια μέθοδο που εφαρμόζεται από τον 19ο αιώνα. Δεν είναι ό,τι καλύτερο, το χλώριο έχει κατηγορηθεί και για καρκινογένεση (στο πεπτικό κυρίως) αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μια αναγκαιότητα στις οργανωμένες συλλογικότητες. Η ευθύνη για υγιεινό νερό στις βρύσες μας ανήκει στις δημοτικές αρχές. Η αποφυγή ρύπανσης των υπόγειων υδάτων αφορά όλους μας, και τους γεωργούς κι αυτούς που χρησιμοποιούν τις χαράδρες για σκουπιδότοπους

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.