Κάτοικοι, Γιαννακούρας και Καϋμενάκης μιλούν στην ΕΡΤ για τον δρόμο της Σκιρίτιδας (vid)

Κάτοικοι, Γιαννακούρας και Καϋμενάκης μιλούν στην ΕΡΤ για τον δρόμο της Σκιρίτιδας (vid)

Δεκέμβριος 30, 2015 - 19:31
5 σχόλια

Ως μια από τις πιο κλασικές περιπτώσεις γραφειοκρατίας, πολυνομίας και επικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων αναδείχθηκε η ανάγκη διαπλάτυνσης του δρόμου και δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών στον δρόμο του δάσους της Σκιρίτιδας, που ενώνει τις Κολλίνες, τη Βλαχοκερασιά και την Αγία Βαρβάρα με την Τρίπολη, από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ. Ανάγκη την οποία αναγνωρίζουν τόσο οι κάτοικοι του χωριού, που προβάλλουν το αίτημά τους επί δεκαπενταετία, όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως είναι γνωστό, ο επιχειρηματίας της Αρκαδικής Οικολογικής Φάρμας κ. Καϋμενάκης έχει προσφερθεί να αναλάβει ο ίδιος το έργο, ωστόσο υπάρχουν αντικειμενικά εμπόδια για την υλοποίησή του. Η εκπομπή φιλοξένησε τον. κ. Κώστα Κατσαφάνα, ο οποίος είχε διατελέσει επί 12 χρόνια δήμαρχος, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα και τον κ. Καϋμενάκη.

Κατ' αρχάς, οι κάτοικοι του χωριού μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ και επεσήμαναν τα μεγάλα προβλήματα: οι στροφές του δρόμου είναι πολύ επικίνδυνες, τον χειμώνα οι μαθητές δεν έχουν πρόσβαση στο σχολείο της Βλαχοκερασιάς λόγω της κακοκαιρίας και της ανύπαρκτης υποδομής, ενώ παράλληλα το πυκνό και πανέμορφο δάσος της Σκιρίτιδας στερείται αντιπυρικών ζωνών και ουσιαστικά μένει απροστάτευτο μπροστά στον κίνδυνο ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

Ο κ. Κατσαφάνας, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι οι τόνοι έχουν ανεβεί πολύ από όλες τις πλευρές και, προκειμένου να βρεθεί μια λύση, καλό είναι να πέσουν. Ακόμη, έκανε λόγο για ερημοποίηση των χωριών και για μείωση των κατοίκων έως και 70%. Επί του προκειμένου, ανέφερε ότι η Περιφέρεια πρέπει να δει θετικά την προσφορά του επιχειρηματία και απόρησε αυτή τη στιγμή, με αυτή την οικονομική συγκυρία, πώς είναι δυνατόν να μην δέχεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου μια τέτοια προσφορά.

ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ: ΈΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννακούρας ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει κανένα πρόβλημα με την προσφορά του επιχειρηματία, αλλά με τον τρόπο κατασκευής του δρόμου από τον επιχειρηματία. «Οι Τεχνικές Υπηρεσίες διαφωνούν επειδή ο κ. Καϋμενάκης θέλει να κατασκευάσει τον δρόμο μόνος του, κάτι που δεν διασφαλίζει την ποιότητα του έργου», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι ο επιχειρηματίας μπορεί να καταθέσει τα χρήματα στην Περιφέρεια, η οποία με διαφανείς διαδικασίες θα μεριμνήσει για την κατασκευή του έργου.

Το έργο θα γίνει έτσι κι αλλιώς γιατί κι εγώ κι ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης το έχουμε βάλει σε προτεραιότητα. Δεν υπάρχει απαξίωση στην περιοχή

 

Ακόμη, ο κ. Γιαννακούρας ανακοίνωσε ότι έως το καλοκαίρι θα είναι έτοιμος ο δρόμος, εξηγώντας ότι η Περιφέρεια θα βρει τα 800.000 ευρώ που απαιτούνται από τις εκπτώσεις προηγούμενων έργων.

Δεν αρνούμαστε τη χρηματοδότηση αλλά τον τρόπο εκτέλεσης του έργου

"Ας μην λένε λοιπόν κάποιοι πως δεν θέλουμε να κάνουμε το έργο... Πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα και η διαφάνεια ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα και να γίνει ασφαλής ο δρόμος.

Για παράδειγμα στην περιοχή του Λάδωνα έχει γίνει έργο από τη ΔΕΗ αλλά τα χρήματα δόθηκαν στην Περιφέρεια, έγινε η αποδοχή τους από το Περιφερειακό Συμβούλιο και ακολουθήθηκε η διαδικασία του Νόμου 3639.

Όλα τα άλλα που λέγονται «περί άρνησης προσφοράς» και για αρνητικές συνέπειες από την μη υλοποίηση του έργου (κάτι που δεν ισχύει, αφού ο δρόμος είναι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας) είναι μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων και τίποτα παραπάνω."

Από την πλευρά του, ο κ. Καϋμενάκης δήλωσε ότι επί 15 χρόνια επισημαίνει το πρόβλημα και ότι πρέπει να λάβει τέλος η ταλαιπωρία των κατοίκων. «Από τη στιγμή που θα γίνει η χάραξη, θα στείλουμε συνεργεία να κάνουν τη διάνοιξη», είπε. Και πρόσθεσε:

Πού θα βρουν να κρυφτούν όλοι αυτοί αν πάθει τίποτα το δάσος;

Video: 

Παρέμβαση στην ΕΡΤ για το δρόμο στην Σκιρίτιδα


5 Σχόλια

Όσο για την ποιότητά του έργου ούτε για λακκούβες δεν είστε Βαγγελακη

βασιλακι τοκανες το θαυμασου εξου και η χρηστουγενιατικες διακοπες ολοκληρου του ΤΙΜ στις κολινες

Μόνο ότι του ζητάει ο Αστέρας, διεκπεραιώνει ο Πέτρος κι από κοντά κι ο Βαγγέλης. Τα λεφτά από τις ανεμογεννήτριες πότε θα πάνε στους κατοίκους ; Τι λέει ο Κατσαφάνας για αυτά; Τόσα χρόνια ανταποδοτικά τέλη, σε ποιές τσεπούλες χάθηκαν ; Βαγγέλη άσε τις δηλώσεις και πιάσε τα θέματα ένα ένα και φέρτα σε λογαριασμό, αλλιώς άντε κατά Αθήναιο μεριά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.