Κάτω από το φεγγάρι η παρουσίαση του βιβλίου για τη Φιλίππειο κρήνη της Νεστάνης (pics,vid)

Κάτω από το φεγγάρι η παρουσίαση του βιβλίου για τη Φιλίππειο κρήνη της Νεστάνης (pics,vid)

Αύγουστος 16, 2019 - 14:33
0 σχόλια

Κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι σήμερα 13-8-2019 έγινε η παρουσίαση ενός ακόμα πονήματος του Νεστανιώτη Παναγιώτη Καρώνη.

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την παρουσίαση αυτή κάτω από την αισθησιακή υπόκρουση του τρεχούμενου νερού της κρήνης φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις μαθαίνοντας παράλληλα και διευκρινίζοντας πολλές απορίες: για το πότε και πώς έγινε η βρύση,. πως συνδέεται το όνομα του Βασιλιά Φίλιππο του Β, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου , και φέρει το όνομα του η βρύση ,πως συντηρήθηκε όλα αυτά τα χρόνια και τέλος πως διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια ο περιβάλλον χώρος .Όπως πολύ χαρακτηριστικά στα τόσα άλλα που είπε ο Βασίλης Παναγόπουλος, ο οποίος ανέλαβε και την παρουσίαση του βιβλίου, δεν είναι ένα νερό που τρέχει, αλλά τρέχει μια ολόκληρη ιστορία πολλών αιώνων.

Στο σύντομο χαιρετισμό τους τόσο ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής όσο και ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Νεστάνης Σταύρος Παπασταύρου έκαναν μια σύντομη αναφορά στην ιστορικότητα και στη συντήρηση του περιβάλλοντα χώρου της βρύσης ευχόμενοι το πόνημα του συγγραφέα Παναγιώτη Καρώνη να είναι καλοτάξιδο.

Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφερόμενος στο βιβλίο του εξήγησε τις δυο ενότητες που το ξεχωρίζουν ,η μεν πρώτη για τα διάφορα έθιμα και τραγούδια που επικρατούσαν για το νερό και η δεύτερη ενότητα τα ιστορικά στοιχεία της Φιλίπειας Κρήνης ή αλλιώς
πέρα -βρύσης όπως τη λένε και είναι γνωστή στους περισσότερους Νεστανιώτες –σες ,Τσιπιανίτες-σες.

Με τη λήξη της παρουσίασης προσφέρθηκε Πατρινό λουκούμι και εν συνεχεία ξεδίψασαν όλοι οι παρευρισκόμενοι από το νερό της βρύσης .

Κείμενο Τάκης Μπόκος

Video: 

Νεστάνη -Πέρα βρύση Παρουσίαση βιβλίου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.