Κατηγορίες Τσιαμούλου για πολιτική με τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών

Κατηγορίες Τσιαμούλου για πολιτική με τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών

Φεβρουάριος 01, 2018 - 15:47
4 σχόλια

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα” Νίκος Τσιαμούλος.

Ο κ. Τσιαμούλος αναφέρθηκε δε όσα επεσήμανε η παράταξή του στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.

Για τις μειώσεις στο ρεύμα

Για το ζήτημα που έχει προκύψει, με το δίκαιο αίτημα της Αρκαδίας, να ζητήσει εκπτώσεις στο τιμολόγιο ρεύματος για όλο το νομό, ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι η Κυβέρνηση κυκλοφορεί ήδη ένα διαφημιστικό σποτ που αφορά μόνο τον Δήμο Μεγαλόπολης και τη Δυτική Μακεδονία, ενώ ζήτησε αν πληροφορηθεί αν υπάρχει κάποια απάντηση στο ψήφισμα που προέκυψε, μετά την πρόσφατη συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο και την ανάρτηση Δελτίου Τύπου από την παράταξη μας. Από την ερώτηση αυτή, προέκυψε ότι την επόμενη εβδομάδα, αντιπροσωπεία από την Αρκαδία, θα επισκεφθεί τον υπουργό Ανάπτυξης, στην Αθήνα.

Για τις αντικειμενικές αξίες

Για το θέμα με τον αναπροσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ο Νίκος Τσιαμούλος υπενθύμισε ότι από το Νοέμβριο του 2015 έχει ανακοινωθεί η μείωση αντικειμενικών αξιών. «Τότε σας είχαμε κάνει ένα έγγραφο ως παράταξη, αν μπορούμε να παρέμβουμε. Τότε, κύριε Δήμαρχε, είπατε ότι επικοινωνήσατε με το Υπουργείο και σας είπαν ότι η πρόταση πρέπει να γίνει από την περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας. Έχει αλλάξει κάτι; Πάντως φρόνιμο θα είναι να κάνουμε ένα έγγραφο, μια παρέμβαση γιατί είναι προς το συμφέρον των συμπολιτών μας».

Για την επόμενη λευκή νύχτα 

Με συγκεκριμένη πρόταση να γίνει η επόμενη Λευκή Νύχτα-Shock price στην Τρίπολη,στις 25 Φεβρουαρίου ή στις 3 Μαρτίου 2018, κατάθεσε ο Νίκος Τσιαμούλος, τονίζοντας ότι τότε θα έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Μάλιστα, τόνισε ότι η παράταξή του είχε πρωτοστατήσει για να γίνει Λευκή Νύχτα στην Τρίπολη, με τη Δημοτική Αρχή έστω και καθυστερημένα, να υλοποιεί αυτή την πρόταση και να έχει μεγάλη επιτυχία, το περασμένο καλοκαίρι. Δεν πρέπει να χαθεί άλλη τέτοια ευκαιρία που τονώνει αισθητά την τοπική οικονομία.

Η πρόταση του Νίκου Τσιαμούλου για νέα Λευκή Νύχτα-Shock price ουσιαστικά έγινε εμμέσως αποδεκτή από τον Δήμαρχο, ενώ για εκείνη την περίοδο υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του εμπορικού κόσμου της πόλης.

Για τη συμμετοχή του μουσικού σχολείου στο πανελλήνιο φεστιβάλ της Καβάλας

Να βοηθήσει οικονομικά ο Δήμος Τρίπολης το Μουσικό Σχολείο της Τρίπολης  για να μετακινηθεί και να μπορέσει να συμμετέχει στο 2ο πανελλαδικό φεστιβάλ που θα γίνει τον Μάιο στην Καβάλα ζήτησε ο Νίκος Τσιαμούλος, με τη διοίκηση του Δήμου να φέρεται θετική προς αυτή την κατεύθυνση.

Μάλιστα, η ερώτηση του κ. Τσιαμούλου ήταν η αφορμή για να ανακοινωθεί πως το επόμενο διάστημα θα γίνει διαγωνισμός για να αποκατασταθούν οι ζημιές στο κτίριο του Μουσικού Σχολείου.

Για το κλείσιμο του 11ου Συντάγματος Πεζικού

Ο δήμαρχος μας καθησύχαζε για το 11ο Σύνταγμα Πεζικού και  να που φτάσαμε σήμερα να κλείνει. Το ότι δεν θα έρχονται νεοσύλλεκτοι κι ότι θα λειτουργήσει κάπως διαφορετικά με πολιτικό προσωπικό, είναι μία απάντηση που δεν μας καλύπτει και για ακόμη μία φορά τρέξαμε πίσω από τις εξελίξεις.

Για την κανονιστική που ακυρώθηκε

Δεν υπάρχει κανονιστική και λειτουργούμε με μία υποτιθέμενη κανονιστική του χτυπήματος στην πλάτη και όποιος είναι ο δικός μας θα πάρει λίγα τραπεζοκαθίσματα παραπάνω. Καλώ άμεσα τον δήμαρχο να φέρει την νέα κανονιστική και όχι την ίδια που είναι στο ΣτΕ.

Για τη μεταφορά του περιπτέρου

Μας κάνει εντύπωση που τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την μία φορά ψήφισαν υπέρ και την επόμενη κατά. Καλό είναι οι συνάδελφοι επειδή αυτοί αποφασίζουν για το μέλλον αυτής της πόλης, να είναι σωστοί στις αποφάσεις τους.

Για το πνευματικό κέντρο στον Άγιο Βασίλειο

Όλοι οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι οι άνθρωποι του δήμου ανεξαρτήτως με ποιον έχει εκλεγεί ο καθένας. Υπάρχουν φαινόμενα με προέδρους πολιτιστικών συλλόγων για το ποιος θα κάνει το κουμάντο, αλλά δεν ήταν σοβαρό θέμα για να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρέπει να γίνει διάκριση ρόλων.

Για τη χορήγηση αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς του Δήμου

Βγήκαν κάποια χρήματα για να πληρωθούν οι οικιακοί πλημμυροπαθείς. Όταν κάποιος έχει τα τυπικά δικαιολογητικά και πληρούσαν τις προϋποθέσεις, καλώς και την πήραν, αλλά υπήρχαν και κάποιοι που δεν έπρεπε να αποζημιωθούν. Μίλησα για τους πολιτικούς υφιστάμενούς του δημάρχου, τους αντιδημάρχους που καλούσαν στο γραφείο τους λες και ήταν δικά τους τα χρήματα και έκαναν πολιτική με τις αποζημιώσεις. Αυτά θυμίζουν άλλες εποχές. Να ελέγχει το πολιτικό προσωπικό του ο κ. Παυλής, οι πολιτικοί αποφασίζουν αλλά οι υπάλληλοι υπογράφουν.


4 Σχόλια

Αχ Νικολακηηηηη... Σου ταιριάζει απόλυτα, Οταν ψωφαει ο γάιδαρος τότε κ@αααααα....

Τσαμουλο στο συμβούλιο σου έφταιγαν οι υπάλληλοι του δήμου την άλλη μερα σου έφταιγαν οι αντιδήμαρχοι, σημερα ποιος σου φταίει? Το κεφάλι σου το ξέρω ΜΑΛΟΝ..

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΓΑΤΑΚΙΑ....ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ. ΓΡΑΨΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ. Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ. ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.