Καθορισμός των τελών της λαϊκής αγοράς Άστρους

Καθορισμός των τελών της λαϊκής αγοράς Άστρους

Μάρτιος 07, 2018 - 10:56
0 σχόλια

Τον καθορισμό των τελών για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Δημοτικής Κοινότητας Άστρους εισηγήθηκε η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το συγκεκριμένο θέμα της ημερήσιας διάταξης, έθεσε υπόψη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής τα εξής:

Όπως γνωρίζετε έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Δ.Κ. Άστρους η οποία θα λειτουργεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο πλησίον του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, επί της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Με την παρούσα απόφαση καλούμαστε να εισηγηθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον καθορισμό των τελών χρήσης της λαϊκής αγοράς της Δ.Κ. Άστρους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παρ. 1ζ του Ν. 3852/2010.

Ύψος Ημερήσιου Τέλους
1. Το ύψος του ημερήσιου τέλους καθορίζεται:
Ύστερα από απόφαση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου, κατόπιν πρότασης του Δήμου, της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και των Υπηρεσιών της Περιφέ-ρειας που έχουν αρμοδιότητα επί των λαϊκών αγορών.

2. Το ύψος του ημερήσιου τέλους καθορίζεται ανά τρέχον μέτρο εκθετηρίου ανά ημέρα και είναι κοι-νό για παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές.

3. Οι παραγωγοί πωλητές της λαϊκής αγοράς υποχρεούνται στην καταβολή του ημερήσιου τέλους ανάλογα:
α) με τον αριθμό των ημερών που προσέρχονται στις λαϊκές αγορές και
β) με το μήκος (σε μέτρα) των εκθετηρίων (πάγκων) που τους έχουν εγκριθεί.
Το ημερήσιο τέλος καταβάλλεται ανά μήνα και αφορά τα αναλογούντα ημερήσια τέλη κατά το μή-να αυτό. Το ύψος του ανά μήνα ημερήσιου τέλους που καταβάλλει ο παραγωγός πωλητής δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το 80% του ημερήσιου τέλους που αναλογεί στον αριθμό των ημε-ρών, που με βάση τη σχετική άδεια, δικαιούνται οι παραγωγοί πωλητές να δραστηριοποιούνται κάθε ημερολογιακό μήνα.

Άρα οι παραγωγοί πωλητές θα πληρώνουν στο τέλος κάθε μήνα:
α) τιμή σε ευρώ Χ 3μέτρα Χ (ημέρες προσέλευσης παραγωγού μηνιαίως , όταν το ύψος του ανά μήνα ημερήσιου τέλους που καταβάλλει ο παραγωγός πωλητής είναι μεγαλύτερο από το 80% του ημερήσιου τέλους που αναλογεί στον αριθμό των ημερών, που με βάση τη σχετική άδεια, δικαιούται ο παραγωγός πωλητής να δραστηριοποιείται κάθε ημερολογιακό μήνα ) και συγκεκριμένα
β) τιμή σε ευρώ Χ 3μέτρα Χ 4ημέρες Χ 80% (εάν ο μήνας έχει 4 Παρασκευές και το ύψος του ανά μήνα ημερήσιου τέλους που καταβάλλει ο παραγωγός πωλητής είναι μικρότερο από το 80% του ημερήσιου τέλους που αναλογεί στον αριθμό των ημερών, που με βάση τη σχετική άδεια, δικαιούται ο παραγωγός πωλητής να δραστηριοποιείται κάθε ημερολογιακό μήνα ) ή
γ) τιμή σε ευρώ Χ 3μέτρα Χ 5ημέρες Χ 80% (εάν ο μήνας έχει 5 Παρασκευές και το ύψος του ανά μήνα ημερήσιου τέλους που καταβάλλει ο παραγωγός πωλητής είναι μικρότερο από το 80% του ημερήσιου τέλους που αναλογεί στον αριθμό των ημερών, που με βάση τη σχετική άδεια, δικαιούται ο παραγωγός πωλητής να δραστηριοποιείται κάθε ημερολογιακό μήνα)

4. Οι επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών υποχρεούνται στην καταβολή του ημερήσιου τέλους ανάλογα με:
α) τον αριθμό των ημερών που δικαιούνται να δραστηριοποιούνται κάθε ημερολογιακό μήνα με βάση την άδειά τους και
β) με τα μέτρα των πάγκων που τους έχουν εγκριθεί.

Άρα οι επαγγελματίες πωλητές θα πληρώνουν στο τέλος κάθε μήνα:
α) τιμή σε ευρώ Χ 6μέτρα Χ 4ημέρες (εάν ο μήνας έχει 4 Παρασκευές) ή
β) τιμή σε ευρώ Χ 6μέτρα Χ 5ημέρες (εάν ο μήνας έχει 5 Παρασκευές)

5. Για πωλητές νωπών ειδών αλιείας και υδατοκαλλιέργειας για τη διάθεση των προϊόντων τους απο ειδικά διασκευασμένα αυτοκίνητα:
α) τιμή σε ευρώ Χ 5μέτρα Χ (ημέρες προσέλευσης παραγωγού μηνιαίως, όταν το ύψος του ανά μή-να ημερήσιου τέλους που καταβάλλει ο παραγωγός πωλητής είναι μεγαλύτερο από το 80% του ημε-ρήσιου τέλους που αναλογεί στον αριθμό των ημερών, που με βάση τη σχετική άδεια, δικαιούται ο παραγωγός πωλητής να δραστηριοποιείται κάθε ημερολογιακό μήνα ) συγκεκριμένα
β) τιμή σε ευρώ Χ 5μέτρα Χ 4ημέρες Χ 80% (εάν ο μήνας έχει 4 Παρασκευές και το ύψος του ανά μήνα ημερήσιου τέλους που καταβάλλει ο παραγωγός πωλητής είναι μικρότερο από το 80% του η-μερήσιου τέλους που αναλογεί στον αριθμό των ημερών, που με βάση τη σχετική άδεια, δικαιούται ο παραγωγός πωλητής να δραστηριοποιείται κάθε ημερολογιακό μήνα ) ή
γ) τιμή σε ευρώ Χ 5μέτρα Χ 5ημέρες Χ 80% (εάν ο μήνας έχει 5 Παρασκευές και το ύψος του ανά μήνα ημερήσιου τέλους που καταβάλλει ο παραγωγός πωλητής είναι μικρότερο από το 80% του η-μερήσιου τέλους που αναλογεί στον αριθμό των ημερών, που με βάση τη σχετική άδεια, δικαιούται ο παραγωγός πωλητής να δραστηριοποιείται κάθε ημερολογιακό μήνα)
δ) Για επαγγελματίες πωλητές
1) τιμή σε ευρώ Χ 5μέτρα Χ 4ημέρες (εάν ο μήνας έχει 4 Παρασκευές) ή
2) τιμή σε ευρώ Χ 5μέτρα Χ 5ημέρες (εάν ο μήνας έχει 5 Παρασκευές)

6. Το ύψος του ημερήσιου τέλους καθορίζεται για τους προσωρινούς πωλητές ανά τρέχον μέτρο εκθετηρίου ανά ημέρα και είναι κοινό για παραγωγούς πωλητές:
Τιμή σε ευρώ ανά τρέχον μέτρο πρόσοψης θέσης ανά ημέρα.

7. Το ημερήσιο τέλος, θα καταβάλλεται υποχρεωτικά στο τέλος κάθε μήνα, εφ’ άπαξ, στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

8. Στις αρχές κάθε μήνα θα βεβαιώνονται τυχόν οφειλόμενα ποσά του προηγούμενου μήνα.

9. Αρμόδια Υπηρεσία για την είσπραξη των τελών, την βεβαίωση των οφειλόμενων ποσών και τη συ-γκέντρωση στοιχείων για την εξακρίβωση των υπόχρεων και του ύψους των χρηματικών υποχρεώ-σεων προς το Δήμο για τα τέλη της λαϊκής αγοράς θα είναι το Γραφείο Εσόδων, Περιουσίας και Ταμείου της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, η οποία θα ενημερώνει άμεσα το Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης για τη μη καταβολή του ημερήσιου τέλους από παραγωγό ή επαγγελματία πωλητή για χρονικό διάστημα πέραν των δύο μηνών προκειμένου να γίνει αναστολή ισχύος της άδειας για τη λαϊκή αγορά του Άστρους.

10. Οι υπόχρεοι καταβολής του ημερήσιου τέλους στους φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών α-παλλάσσονται από το τέλος υπέρ δήμων του άρθρου 21 του β.δ. 24-9/20.10.1958 (Α' 171) για την καθαριότητα και αποκομιδή των απορριμμάτων των χώρων που χρησιμοποιούνται από τις λαϊκές αγορές και από το τέλος για τη χρήση των χώρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών της παρ. 9 του άρθρου 13 του β.δ. 24-9/20.10.1958 ή όποια άλλη οικονομική επιβάρυνση για παρεχόμενες από τους δήμους και τις Περιφέρειες υπηρεσίες, σχετικές με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

11. Τα έσοδα που εισπράττονται από το Δήμο για τη λαϊκή αγορά, ποσοστό 75% περιέρχεται στο Δήμο και ποσοστό 25% στην οικεία Περιφέρεια και αποδίδεται το αργότερο κάθε εξάμηνο, με απόφαση του Δήμου. Το ποσό αυτό εγγράφεται ως έσοδο στον προϋπολογισμό της αντίστοιχης Περιφέρειας.

12. Η είσπραξη των τελών από το Δήμο θα γίνει σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις».

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος την εισήγηση πρότεινε το ύψος των τελών για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Δημοτικής Κοινότητας Άστρους, όπως παρακάτω:

Α) Για τους παραγωγούς πωλητές, επαγγελματίες πωλητές και πωλητές νωπών ειδών αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, το ποσό των δύο ευρώ (2,00 €) ανά τρέχον μέτρο πρόσοψης,
Β) Για τους προσωρινούς πωλητές, το ποσό των τριών ευρώ και πενήντα λεπτών (3,50 €) ανά τρέ-χον μέτρο πρόσοψης.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αφού έλαβαν υπόψη την εισήγηση, τις ισχύουσες νομικές δια-τάξεις και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισαν ομόφωνα

1. Δέχονται την εισήγηση στο σύνολό της.

2. Εισηγούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας τον καθορισμό των τελών για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Δημοτικής Κοινότητας Άστρους, όπως παρακάτω:

- Για τους παραγωγούς πωλητές, επαγγελματίες πωλητές και πωλητές νωπών ειδών α-λιείας και υδατοκαλλιέργειας, το ποσό των δύο ευρώ (2,00 €) ανά τρέχον μέτρο πρό-σοψης της θέσης τους.
- Για τους προσωρινούς πωλητές, το ποσό των τριών ευρώ και πενήντα λεπτών (3,50€) ανά τρέχον μέτρο πρόσοψης της θέσης τους.

Φωτογραφία αρχείου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.