Κάθε θεός πρέπει να έχει το πρόσωπο αυτών που τον λατρεύουν

Κάθε θεός πρέπει να έχει το πρόσωπο αυτών που τον λατρεύουν

Μάιος 26, 2016 - 18:29
0 σχόλια

Φωτογραφίες σαν κι αυτή, όπου ο δεκάχρονος Αργεντινός Σαντιάγκο, που από μια ασθένεια έχασε το δεξί του πόδι όταν ήταν μικρός, δίνει τη μία του πατερίτσα στον φιλαράκο του για να φτάσουν αρκετά ψηλά σε ένα τοιχίο 1,70 μ. ώστε να μπορέσουν και οι δύο να παρακολουθήσουν τον τελευταίο αγώνα του Ντιέγκο Μιλίτο στη Ράσινγκ Κλουμπ, συγκινούν τον πλανήτη. Φωτογραφίες σαν κι αυτή γίνονται «viral», ανεβαίνουν στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, κάνουν, που λένε, τον γύρο του κόσμου.

Κι εμείς συγκινηθήκαμε από τη φωτογραφία και την αναπαράγουμε όχι μόνο για την τρυφερότητα της στιγμής της, αλλά και επειδή η «στρογγυλή θεά» θα έπρεπε να έχει το πρόσωπο αυτών που την λατρεύουν, και για εκείνους να ξεδιπλώνει τη χάρη της. 

Ωστόσο, το ποδόσφαιρο εκτός από αγνούς λάτρεις, όπως ο μικρός Σαντιάγκο και ο φιλαράκος του, έχει το πανίσχυρο «ιερατείο» του στην Ελλάδα (όπως και στο εξωτερικό, ασφαλώς) που πολύ εύκολα επικαλείται τις αρετές της «στρογγυλής θεάς» του για να τις ακυρώσει πάραυτα με στημένα πρωταθλήματα, σκάνδαλα και βία.

Βία που στερεί στους μικρούς λάτρεις του ακόμα και την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν στο τοιχίο και να δουν τον αγώνα στα μουλωχτά.

Δεν ξέρουμε αν συγκινήθηκαν οι μεγαλοπαράγοντες του αθλητισμού στη χώρα μας από το ενσταντανέ. Δεν ξέρουμε αν καίγεται έστω ένα καρφάκι στους οργανωμένους μπαχαλάκηδες οπαδούς των ομάδων που ευθύνονται για τα επεισόδια για το γεγονός ότι στερούν τη χαρά του ποδοσφαίρου από τους πραγματικούς φιλάθλους. 

Ξέρουμε, όμως, ότι το ποδόσφαιρο έχει το πρόσωπο του ιερατείου του και όχι των πιστών του. Και αυτό είναι λυπηρό.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.