Καθαρισμός και διάνοιξη σημείων του παλιού περιπατητικού μονοπατιού Ελάτη-Ασκητήριο της Σφυρίδας

Καθαρισμός και διάνοιξη σημείων του παλιού περιπατητικού μονοπατιού Ελάτη-Ασκητήριο της Σφυρίδας

Ιούλιος 30, 2014 - 10:16
0 σχόλια

Εξορμήσεις καθαρισμού και διάνοιξης σημείων του παλιού περιπατητικού μονοπατιού που αρχίζει από την Ελάτη (θέση Χαλικόβρυση) και καταλήγει στο Ασκητήριο της Σφυρίδας, διοργανώνονται τον Αύγουστο. Σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της Βυτίνας αναφέρεται το εξής:

Στα πλαίσια της προσπάθειας για την ανάδειξη του φυσικού και ιστορικού πλούτου του τόπου, καθώς και την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και συγκεκριμένα του φυσιολατρικού και πεζοπορικού τουρισμού, καλούνται όλοι οι πατριώτες και φίλοι, καθώς και όλα τα μέλη και οι φίλοι των τοπικών συλλόγων και φορέων της Βυτίνας και των όμορων κοινοτήτων Νυμφασίας και Ελάτης, να συμμετέχουν στις 2 εξορμήσεις καθαρισμού και διάνοιξης σημείων του παλιού περιπατητικού μονοπατιού που αρχίζει από την Ελάτη (θέση Χαλικόβρυση) και καταλήγει στο Ασκητήριο της Σφυρίδας.

Η 1η εξόρμηση προτείνεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Αυγούστου για την διαδρομή Βυτίνα (Ψηλά Κοτρώνια) – Νυμφασία – Μονή Κερνίτσας – Σφυρίδα και η 2η εξόρμηση το Σάββατο 9 Αυγούστου για την διαδρομή Βυτίνα - Ελάτη (Χαλικόβρυση) με σημείο συνάντησης τους Αγίους Αποστόλους στην Παλιά Βυτίνα και τον Μυλάοντα Ποταμό (θέση Ζώζιου) αντίστοιχα και ώρα συνάντησης τις 9 π.μ.

Όσοι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα, παρακαλούνται να έχουν μαζί τους αγροτικά εργαλεία (τσάπα, φτυάρι, ζουγράνα, μηχανοκίνητο χορτοκοπτικό κλπ.) και στον εξοπλισμό τους, γάντια, ορειβατικά ή αθλητικά παπούτσια. Επίσης είναι ευπρόσδεκτη κάθε είδους προσφορά από όσους επιθυμούν να συνδράμουν το έργο αλλά δεν δύνανται να συμμετέχουν.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από τους συμμετέχοντες συλλόγους με συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τις εξορμήσεις, τις ακριβείς ημερομηνίες και ώρες, καθώς και τους υπεύθυνους επικοινωνίας.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.