Κατάθεση στεφάνων για την 25η Μαρτίου στην Τρίπολη (pics,vid)

Κατάθεση στεφάνων για την 25η Μαρτίου στην Τρίπολη (pics,vid)

Μάρτιος 25, 2019 - 11:54
0 σχόλια

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, 25 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα συγκέντρωση των επισήμων και του λαού της πόλης στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων,  σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Έντονη ήταν η συγκίνηση στο χώρο, με μαθητές να πλαισιώνουν με την παρουσία τους αυτήν την ιεροτελεστία, που αποτελεί ουσιαστικά έναν Ύμνο σε όλους εκείνους που πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους για να ελευθερώσουν το Γένος.

Οι μαθητές κρατούσαν τις σημαίες που κυμάτιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια, ενώ ήταν ντυμένοι με τις παραδοσιακές μας στολές, ομορφαίνοντας ακόμα περισσότερο την όλη ατμόσφαιρα.

Στο χώρο βρέθηκαν εκπρόσωποι του κλήρου, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλέξανδρο να δίνει διαφορετικό δέος στην ήδη κατανυκτική ατμόσφαιρα. Επίσης, το παρών έδωσαν αλλά κατέθεσαν και στεφάνια τιμής και μνήμης πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες, καθώς και εκπρόσωποι των προσκόπων, του σώματος ελληνικού οδηγισμού αλλά και ανάπηροι πολέμου.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Κατάθεση στεφάνων για την 25η Μαρτίου στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.