Καταστροφή: Το ένα τρίτο της Σιβηρίας κάηκε ολοσχερώς

Καταστροφή: Το ένα τρίτο της Σιβηρίας κάηκε ολοσχερώς

Αύγουστος 07, 2019 - 12:04
0 σχόλια

Ασύλληπτη είναι η περιβαλλοντική καταστρφή στη Σιβηρία, καθώς άγριες πυρκαγιές έχουν «καταπιεί» έκταση ίση με 7,4 εκατομμύρια στρέμματα, μια περιοχή σχεδόν ίση με το Βέλγιο όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το BBC.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κατάσβεση των πυρκαγιών στην περιοχή γύρω από την πόλη Κρασνογιάρσκ, στη Σιβηρία, όπως μεταδίδει το euronews.com. Σύμφωνα με τις αρχές μέσα σε μία εβδομάδα, ο στρατός έριξε πάνω από 8 τόνους νερού και έτσι κατόρθωσε να σβήσει δεκάδες εστίες. Ο κυβερνήτης του Κρασνογιάρσκ, Αλεξάντερ Ους δήλωσε πως κερδίθηκε μια μεγάλη μάχη και ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για την πολύτιμη προσφορά τους. Όμως η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace απορρίπτει τους ισχυρισμούς των ρωσικών αρχών και κάνει λόγο για απόπειρα ωραιοποίησης μιας δραματικής κατάστασης.

«Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε από τα εναέρια μέσα παρακολούθησης οι πυρκαγιές έχουν κάψει εκατομμύρια στρέμματα. Αυτό σημαίνει ότι η φωτιά μεγαλώνει, σταδιακά μεγαλώνει. Όταν μια πυρκαγιά έχει κάψει τόσο μεγάλη έκταση, είναι πρακτικά αδύνατο να περιοριστεί και να σπάσει σε πολλά μικρά μέτωπα. Είναι επίσης δύσκολο να εμποδίσει κανείς την εξάπλωση της. Δυστυχώς, πρέπει να περιμένουμε να βρέξει» υποστηρίζει ο ειδικός της Greenpeace στις δασικές πυρκαγιές, Αντόν Μπενεσλάβσκι.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.