Καταστροφές από το πέρασμα του ΜΟΡΕΑ... Αντιδράσεις από το Δ.Μεγαλόπολης (video)

Καταστροφές από το πέρασμα του ΜΟΡΕΑ... Αντιδράσεις από το Δ.Μεγαλόπολης (video)

Απρίλιος 11, 2013 - 12:26

Αποκομμένα χωριά- ανεξέλεγκτες αμμοληψίες και κατεστραμμένα χωράφια

Χωριά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης, καταστροφές από ανεξέλεγκτη αμμοληψία στον Ξερίλα, χωράφια που έπαψαν να υφίστανται και αποκοπή δρόμων για τη διέλευση των ζώων, είναι σύμφωνα και με το δήμαρχο Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα (αλλά και με κατοίκους της περιοχής) είναι ό,τι έχει αφήσει η εταιρεία Μορέας που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο αρχικά το Κράτος που ξεκίνησε το δρόμο και στη συνέχεια η εταιρεία που ανέλαβε τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης- Καλαμάτας έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε διάφορους δρόμους εθνικούς ή αγροτικούς. Χωριά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι η Πετρίνα και τα Σπανέικα που δεν έχουν καν πρόσβαση, στη Βελιγοστή συμβαίνει το ίδιο, ενώ επί Καλλικράτη με την ανοχή πολλών έγιναν χωρίς μέτρο αμμοληψίες από τον  Ξερίλα, ενώ κάτοικος της περιοχής έχασε ολόκληρο τμήμα.

Χωρίς δρόμο διέλευσης τα ζώα στην περιοχή της συνδετήριας οδού με τη Μεγαλόπολη

Και για να καταλάβετε σε τι σημείο έχουν φτάσει οι εταιρείες ζητούν από τους κτηνοτρόφους και γενικά όσους έχουν ζώα στην περιοχή της Μεγαλόπολης εκεί που γίνεται η συνδετήρια να περνούν τα ζώα τους από οχετούς.
Τα προβλήματα είναι γνωστά και έχουν γίνει και συσκέψεις στην Περιφέρεια για το λόγο αυτό αλλά υπάρχει όπως αναφέρει στο www.arcadiaportal.gr ο δήμαρχος Μεγαλόπολης αβελτηρία από πλευράς εταιρείας για τις αποκαταστάσεις των ζημιών με βασική αιτιολογία την οικονομική δυσπραγία που υπάρχει.

Πάντως ο δήμαρχος καλεί την Πολιτεία που φέρει όπως λέει μεγάλη ευθύνη, να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα γιατί οι πολίτες της περιοχής ταλαιπωρούνται σε μεγάλο βαθμό, χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη.

Video: 

youtube://v/9XgxLzKmGX4