Kατασκευή ανεμόσκαλων για την ανάδειξη των βραχόσπιτων του φαραγγιού του Λουσίου (pics)

Kατασκευή ανεμόσκαλων για την ανάδειξη των βραχόσπιτων του φαραγγιού του Λουσίου (pics)

Δεκέμβριος 07, 2018 - 22:00
0 σχόλια

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπροστάρης στην ανάδειξη της ιστορικής παρακαταθήκης, της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και της φυσικής ομορφιάς της Αρκαδίας.

Είχα την χαρά να δεχθώ στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στην Τρίπολη, την επίσκεψη εκπροσώπων φορέων και συλλόγων από την Καρύταινα και τη Δημητσάνα αναφέρει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β. Γιαννακούρας.

Στη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους της Δημητσάνας μου ανακοινώθηκε η πρότασή τους και ζητήθηκε η βοήθεια της Περιφέρειας όσον αφορά τον φωτισμό του τρικάμαρου γεφυριού και της Βρύσης του Κουρή καθώς και την επισκευή και τον φωτισμό του κτιρίου του ρολογιού της Δημητσάνας.

Επίσης με ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους να διοργανώσουν εκδηλώσεις για την έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου για την Δημητσάνα.

Ενός τόπου που είναι ιδιαίτερα τουριστικός και δημοφιλής και η Περιφέρεια θα είναι αρωγός σε όλες αυτές τις δράσεις ώστε να αναδειχθεί η ιστορική παρακαταθήκη και η φυσική ομορφιά της περιοχής καθώς και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική που είναι διάχυτη στην "Αρχόντισσα" της Αρκαδίας.

Όσον αφορά την Καρύταινα με τους εκπροσώπους του χωριού συζητήσαμε για την πορεία του έργου της επισκευής του κτιρίου της οικίας του Πατέρα της Νομικής Επιστήμης Δημητρακόπουλου, το οποίο έχει γίνει δωρεά στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Το έργο έχει ψηφιστεί ήδη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και εκκρεμούσε η σύνταξη της μελέτης, η οποία ολοκληρώθηκε και πλέον, όπως ενημέρωσα τους εκπροσώπους των Συλλόγων το έργο προχωρά για υλοποίηση.

Επίσης στην περιοχή της Καρύταινας θα υλοποιηθεί ένα ακόμα ψηφισμένο έργο από την Περιφέρεια, αυτό των περιπατητικών μονοπατιών γύρω από το χωριό. Έργο ύψους 100 χιλιάδων ευρώ. Στο έργο προβλέπονται μονοπάτια καθώς και κατασκευή ανεμόσκαλων για την ανάδειξη των βραχόσπιτων του φαραγγιού του Λουσίου.

Είμαστε πάντα κοντά στους Συλλόγους και στους φορείς και βάση των οικονομικών δυνατοτήτων μας υλοποιούμε όσο περισσότερα αιτήματα μπορούμε.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.