Καταργείται η αλλαγή της ώρας μετά το 2021

Καταργείται η αλλαγή της ώρας μετά το 2021

Μάρτιος 26, 2019 - 17:35
0 σχόλια

Με ψήφους 410 υπέρ και 192 κατά η ολομέλεια ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού («TRAN») για τη διακοπή του ισχύοντος συστήματος εξαμηνιαίων αλλαγών της ώρας, μεταξύ της εποχής του καλοκαιριού και του χειμώνα.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Σώματος σημαίνει ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς. Πλέον θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο της ΕΕ (θα συμμετέχουν οι αρμόδιοι υπουργοί των κρατών - μελών).

Σημειώνεται πάντως, ότι με δεδομένο ότι η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου έχει εφαρμογή από το 2021, αυτή την Κυριακή τα ξημερώματα η ώρα θα αλλάξει και τα ρολόγια θα δείξουν μία ώρα μπροστά.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.