Καταργείται το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή

Καταργείται το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή

Μάρτιος 18, 2019 - 09:44
1 σχόλια

Τροπολογία με την οποία καταργείται το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή προωθεί η κυβέρνηση στο ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών, που αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την εισήγηση, ο βουλευτής δεν είναι δημόσιος υπάλληλος, που είναι απαραίτητο να παραιτηθεί για να είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή. Επίσης, επισημαίνεται ότι κώλυμα δεν υπάρχει για όποιον βουλευτή θελήσει να είναι υποψήφιος στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, αλλά και ότι αντίστοιχο κώλυμα δεν υπάρχει στις νομοθεσίες των άλλων χωρών της ΕΕ.

Η σχετική τροπολογία αφορά βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ή εφόσον είναι τελικά υποψήφιοι και την Έλενα Κουντουρά και τον Σπύρο Δανέλλη, αλλά και βουλευτές άλλων κομμάτων, όπως π.χ. τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και την Άννα Ασημακοπούλου της ΝΔ.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Εδώ πια έχει de facto καταργηθεί τα ασυμβίβαστο αλήτη - πρωθυπουργού, εκεί κολλάτε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.