Κατάληψη του ΟΓΑ από αγρότες της Αρκαδίας (vid)

Κατάληψη του ΟΓΑ από αγρότες της Αρκαδίας (vid)

Ιανουάριος 18, 2016 - 12:53
0 σχόλια

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Αρκαδίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΓΑ στην Τρίπολη πραγματοποίησαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Αρκαδίας με φόντο την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στην Τρίπολη.

Η διαμαρτυρία αυτή έγινε μετά τη Γενική Συνέλευση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αρκαδίας στην οποία αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στόχο να ενταθεί η αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, που προωθεί εξοντωτικά φορολογικά και άλλα μέτρα, στο πλαίσιο και της νέας ΚΑΠ. Φορολογία που θα φθάσει στο 26% και μαζί με την προκαταβολή το 52%.

Στην παράσταση οι εργαζόμενοι του περιφερειακού υποκαταστήματος ΟΓΑ Πελοποννήσου διάβασαν υποστηρικτικό ψήφισμα με βασικό αίτημα κατά του αντιφλογιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση, ονομάζοντάς το «Νόμο Λαιμητόμο».

Όπως ανέφεραν και στις δηλώσεις τους ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Κολοβός Δημήτρης και ο κ. Χαραλαμπόπουλος Γεώργιος γενικός γραμματέας: «Έρχεται το νέο Ασφαλιστικό, που σημαίνει τουλάχιστον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, ενώ ήδη σήμερα το 38% των αγροτών και κτηνοτρόφων αδυνατούν να πληρώσουν τον ΟΓΑ. Μας καλούν να πληρώνουμε 20% του εισοδήματος για σύνταξη και επιπλέον 7,5% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με απλά λόγια, θέλουν να πληρώνουμε 79,5% του εισοδήματος μας προ φόρων μόνο για εφορία, υγεία και σύνταξη. Αφήνοντας μας 20,5% για να πληρώνουμε ΕΛΓΑ,ΕΝΦΙΑ,να βγάλουμε πέρα την παραγωγή μας, να καλλιεργήσουμε την επόμενη χρονιά και να περάσει και το σπίτι μας».

Τέλος, όλοι μαζί με τη Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ απέστειλαν κάλεσμα για πανελλαδικό συντονισμό θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο το Σάββατο στις 23 Γενάρη στις 18:30 στην πλατεία Πετρινού.
«Καλούμε όλα τα λαϊκά στρώματα να δώσουν μαζικό ‘παρών’», λένε οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Νομού.


 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Κατάληψη του ΟΓΑ από αγρότες της Αρκαδίας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.