Κατάληψη ΓΕΛ Άστρους: Συνάντηση και αντιπαράθεση μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και Δημάρχου (pics,vid)

Κατάληψη ΓΕΛ Άστρους: Συνάντηση και αντιπαράθεση μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και Δημάρχου (pics,vid)

Μάρτιος 19, 2019 - 21:00
0 σχόλια

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Άστρους από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου.

Ως βασικό τους αίτημα οι μαθητές είχαν τη βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών του σχολείου τους και τη δημιουργία μιας δεύτερης σκάλας, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς. Επίσης με έγγραφό τους προς τον δήμαρχο ζήτησαν την ύπαρξη δεύτερου κλιμακοστασίου.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς βρέθηκε στο σχολείο και πραγματοποίησε σύσκεψη με καθηγητές, εκπροσώπους των μαθητών, και την πρόεδρο της επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου κυρία Τσιώρου, την δεύτερη μέρα της κατάληψης.

Να αναφέρουμε επίσης ότι  οι μαθητές του ΓΕΛ Άστρους, προχώρησαν στην κατάληψη του σχολείου για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στα νομοσχέδια για την αλλαγή του συστήματος πανελληνίων αλλά κυρίως  για την κατάσταση που επικρατεί στις κτιριακές δομές του σχολείου.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η πυρασφάλεια που υστερεί το κτίριο τους, καθώς επίσης οι κτιριακές φθορές και η έλλειψη δεύτερου κλιμακοστασίου. Κατά την συζήτηση οι μαθητές ζήτησαν την δέσμευση του δημάρχου ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να επιλυθούν τα θέματα ώστε να ανοίξουν πάλι το σχολείο.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαντάς «Είναι δρομολογημένα όλα και είναι στην διάθεσή σας να τα δείτε, με μια επίσκεψή σας στην υπηρεσία του δήμου»

Ο κ. Μαντάς δεσμεύτηκε μέσα στις διακοπές του Πάσχα να γίνει το βάψιμο εξωτερικά του σχολείου και ζήτησε από τους μαθητές να μην κάνουν γκράφιτι και να προσπαθήσουν ώστε να αποφευχθεί μια νέα καταστροφή στους τοίχους.

Τέλος οι γονείς και οι μαθητές ζήτησαν να μπει σε προτεραιότητα το εσωτερικό του σχολείου, με τον δήμαρχο να αναφέρει ότι δεν υπάρχουν την συγκεκριμένη στιγμή οι προδιαγραφές να γίνει και εσωτερικά του σχολείου παρέμβαση.

Πηγή: astrosnews.gr

Video: 

Κατάληψη ΓΕΛ Άστρους. Συνάντηση και αντιπαράθεση μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και Δημάρχου(1)

Κατάληψη ΓΕΛ Άστρους. Συνάντηση και αντιπαράθεση μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και Δημάρχου(2)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.