Κατάληψη φοιτητών στην Τρίπολη: Ναι στην Πολυτεχνική Σχολή - Όχι στην υποβάθμιση (vid)

Κατάληψη φοιτητών στην Τρίπολη: Ναι στην Πολυτεχνική Σχολή - Όχι στην υποβάθμιση (vid)

Απρίλιος 09, 2019 - 14:26
8 σχόλια

Σε κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών προχώρησαν οι φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την Τρίτη 9 Απριλίου αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείο Παιδείας με το οποίο υποβαθμίζεται το ΑΕΙ Πελοποννήσου  και γίνεται ΤΕΙ με έδρα την Πάτρα.

Οι φοιτητές δήλωσαν ότι είναι αντίθετοι στην υποβάθμιση του Πανεπιστημίου και θέλουν την αναβάθμιςή του σε Πολυτεχνική σχολή.

Όχι στην συγχώνευση με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, θέλουμε την στήριξη όλων

Οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα πορεία διαμαρτυρίας η οποία σύμφωνα με την νέα ανακοίνωση θα ξεκινήσει από την πλατεία Πετρινού στις 19:00 και θα κατευθυνθεί προς το Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης που θα πραγματοποιείται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.

Το σχέδιο νόμου υποβαθμίζει μόνο το δικό μας τμήμα, αυτό είναι ανήκουστο και απαράδεκτο

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τρίπολη: Ναι στην Πολυτεχνική Σχολή - Όχι στην υποβάθμιση


8 Σχόλια

Υπάρχει αξιόπιστη μέτρηση που να δείχνει πως η πλειοψηφία των φοιτητών δεν θέλει να φύγει από τριτοκοσμικές συνθήκες και να πάει σε πραγματική πόλη και ανώτατη σχολή;

Στην φοιτητικη συνελευση με πλειοψηφια και μεγαλη προσελευση καταψηφιστηκαν οι αλλαγες και ξεκινησαν κινητοποιησεις. Γυρω απο την πολη υπαρχει μια αληθεια, αν και η Πατρα πνιγεται απο φοιτητες σε σημειο που ειναι δυσκολο να δεχτει περισσοτερους. Σχετικα με το "ανωτατη σχολη" ομως μονο για αστειο μπορει να ειπωθει. Ειναι μια ωραιοποιημενη ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ την οποια μονο ακαδημαικοι και φοιτητες μπορουν να διακρινουν.

Να περνάς με βάση 11 και να ζητάς μετά να αναβαθμιστείς σε Πολυτεχνική Σχολή 5ετούς φοίτησης για να τσιμπάς κι επαγγελματικά δικαιώματα. Όμορφα αιτήματα.

Χαίρετε, το πλαίσιο που ψηφίστηκε στη συνέλευση που μπορούμε να το βρούμε?

Θα ήταν χρήσιμο στη σελίδα της σχολής, πέρα από το μαύρο, να αναρτηθεί η αναρτηθεί η ανακοίνωση των καθηγητών, το πλαίσιο κατάληψης τν φοιτητών, καθώς και ένα κωδικοποιημένο κείμενο με τα σημεία που διαφωνεί η σχολή σε σχέση με την πρόταση του υπουργείου, αποδομώντας τη με εργαλείο τα πολυακουσμένα ακαδημαϊκά κριτήρια. Η παιδεία είναι εθνική στρατηγική, και ως τέτοια δε μπορεί βασίζεται στο συμφέρον των σαντουϊτσάδικων ή τις προσωπικές προτιμήσεις καθηγητών/φοιτητών. Γιαυτό θεωρώ ότι είναι σημαντικό να αναρτηθούν τα προαναφερθέντα κείμενα που να ξεκαθαρίζουν περί τίνος πρόκειται.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.