Κατακλύζεται από τουρίστες το Πάσχα η Νότια Κυνουρία (pics)

Κατακλύζεται από τουρίστες το Πάσχα η Νότια Κυνουρία (pics)

Απρίλιος 16, 2019 - 13:02
0 σχόλια

Στο 98% βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες η πληρότητα

Το Πάσχα στο Λεωνίδιο και στην Τσακωνιά γιορτάζεται με μοναδικό και ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο. Η συνάντηση των επιταφίων στην Πλατεία του Ηρώου των Πεσόντων τη Μεγάλη Παρασκευή και το ξακουστό πανελλαδικά και όχι μόνο έθιμο των αερόστατων το βράδυ της Ανάστασης, από τα πιο φαντασμαγορικά, προσελκύουν το ενδιαφέρον πλήθος κόσμου.

Στο 98% βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες η πληρότητα για το Πάσχα στη Νότια Κυνουρία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων της Περιοχής κ. Βασιλειάδη πληροφορηθήκαμε ότι όλες οι κλίνες της περιοχής είναι ήδη κατειλημμένες και γίνονται κινήσεις και για κρεβάτια στη Βόρεια Κυνουρία.

Οι επισκέπτες έχουν κλείσει δωμάτια σε ολόκληρη τη Νότια Κυνουρία όπως σε Λεωνίδιο, Τυρό, Σαμπατική, Τσέρφο.

Γάλλοι, Γερμανοί, Νορβηγοί, Σουηδοί, Ρώσοι και Πολωνοί, θα κατακλύσουν τη Νότια Κυνουρία τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς από τη Μεγάλη Τετάρτη θα ξεκινήσουν οι αφίξεις των τουριστών.

Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από τα 40 ευρώ και φτάνουν στα 120 ευρώ.

Τη Μεγάλη Παρασκευή οι επισκέπτες θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν την περιφορά των 5 επιταφίων στο Λεωνίδιο και την περιφορά των δύο επιταφίων που θα γίνουν στον Τυρό.

Φυσικά θα παρακολουθήσουν τα ξεχωριστά αερόστατα που θα γεμίσουν τον ουρανό το Μεγάλο Σάββατο μετά την Ανάσταση, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα διοργανωθούν μουσικοχορευτικές παραστάσεις στην κεντρική πλατεία του Λεωνιδίου και μετά οι φωτοβολίδες θα γεμίσουν με φως την αναστάσιμη νύχτα.

Ο δήμος έχει αναλάβει το σούβλισμα του οβελία  το μεσημέρι της Κυριακής. Έτσι, όποιος βρεθεί στον Τυρό και στο Λεωνίδιο θα γιορτάσει με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο το Πάσχα.

Επίσης να σημειώσουμε ότι θα γίνει και το τσούγκρισμα των αβγών στον Τυρό.

Έφη Καστραντά


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.