Καταγγελίες για άρνηση οικονομικού ελέγχου στον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρίπολης

Καταγγελίες για άρνηση οικονομικού ελέγχου στον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρίπολης

Απρίλιος 26, 2018 - 10:05
1 σχόλια

Δελτίο τύπου που αφορά τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρίπολης εξέδωσε η Γ' Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Ρουμελιώτης φέρεται να δήλωσε ότι τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει ελεγχθεί ποτέ ο σύλλογος από την Ομοσπονδία και δεν δέχεται τον έλεγχο, ειδικά από διορισμένους.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΓΟΥΝΑΡΗ 9-11, Τ.Θ. 3009 Τ.Κ. 26221

 
ΠΑΤΡΑ 26 - 04 - 2018
 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συνάδελφοι,
 
Η Προσωρινή Διαχειριστική και Διοικητική Επιτροπή της Γ΄ Κ.Ο.Π. πρόσφατα έλαβε επώνυμη καταγγελία από κυνηγό μέλος του ΚΣ Τρίπολης σχετικά με την μη έκδοση της άδειας θήρας του, την οποία και διαβίβασε στην αρμόδια δασική υπηρεσία, διότι και κατά το παρελθόν υπήρξε ζήτημα με πλήθος κυνηγετικών αδειών που δεν θεωρήθηκαν άμεσα όπως διαφαίνεται και από την σχετική αλληλογραφία.
 
Η Δασική υπηρεσία μας ενημέρωσε σχετικά ότι δεν προέβη ποτέ στην θεώρηση της σχετικής άδειας θήρας. Ωστόσο, είναι αυτονόητο ότι κακώς εισπράχτηκαν τα χρήματα και κακώς έμειναν στα ταμεία του συλλόγου. Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός της αναφερόμενης στο έντυπο έκδοσης κυνηγετικής αδείας η δωρεά υπέρ συλλόγου  (προαιρετική; υποχρεωτική;) και παρατύπως αναγραφόμενη καθώς δεν εμπίπτει σε καμία σχετική εγκύκλιο έκδοσης αδειών θήρας.
 
Το Δασαρχείο Τρίπολης στην συνέχεια μας απέστειλε το από 29/12/2017 έγγραφό του προς τον ΚΣ Τρίπολης με το οποίο ζητούσε την επανασύνταξη του απολογισμού του Συλλόγου έτους 2016 και την επανυποβολή του προς έγκριση στην υπηρεσία, λαμβάνοντας υπόψη ότι συγκεκριμένες δαπάνες του Συλλόγου δεν προβλέπονται και δεν σχετίζονται με την φιλοθηραματική του δραστηριότητα. Κάποια δε τιμολόγια αφορούσαν χρήση του 2017 και προσκομίστηκαν παρατύπως για χρήση του 2016.
 
Απορίας άξιον είναι το γεγονός ότι ενώ ο Κ.Σ. Τρίπολης δεν είχε εγκεκριμένο απολογισμό έτους 2016, επιχορηγήθηκε από την Γ΄Κ.Ο.Π. με οικονομικές ενισχύσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ και μάλιστα ήταν ο μοναδικός κυνηγετικός σύλλογος στην Πελοπόννησο που έλαβε τόσο μεγάλη οικονομική επιχορήγηση από την Ομοσπονδία.
 
Η Ομοσπονδία στην συνέχεια με έγγραφό της ζήτησε να προβεί στον οικονομικό έλεγχο έτους 2017 του Συλλόγου όπως ήδη είχε κάνει και σε άλλους κυνηγετικούς συλλόγους μέλη της και προβλέπεται άλλωστε από το άρθρο 9 παρ. 2(ι) του καταστατικού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί απολογισμοί - προϋπολογισμοί συλλόγων έχουν ελεγχθεί και επιστραφεί ενόψει και των γενικών τους συνελεύσεων.
 
Δυστυχώς, η απάντηση που έλαβε ο Αντιπρόεδρος κος Κλαυδιανός Ανδρέας κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο του Κ.Σ. Τρίπολης και νόμιμο εκπρόσωπό του κο Ρουμελιώτη Γεώργιο ήταν ότι "τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει ελεγχθεί ποτέ ο σύλλογος από την Ομοσπονδία και δεν δέχεται τον έλεγχο, ειδικά από διορισμένους".
 
Η αρνητική απάντηση και μη αποδοχή του ελέγχου του οικονομικού έτους 2017 από τον Κ.Σ. Τρίπολης (το ίδιο έπραξε και το έτος 2016) δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση διότι αίσθηση προκαλεί το γεγονός της αντικαταστατικής λειτουργίας του Συλλόγου από το προηγούμενο οικονομικό έτος 2016 όπως εμφανίζεται σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρει ο έλεγχος του Δασαρχείου Τρίπολης.
 
Επιγραμματικά, παρουσιάζεται ιδιαίτερα μεγάλο ποσό ανά χείρας ταμία ύψους 5.578,98 ευρώ, αναφέρεται μισθοδοσία για διανομή (delivery ;;;) αδειών θήρας, καθώς επίσης και υπέρογκο ποσό δαπάνης τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπεύθυνου θήρας του συλλόγου για συντονισμό της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και λογισμικό παρακολούθησης εργασιών που δεν εμπίπτουν σε αρμοδιότητα του Συλλόγου αλλά στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κλπ. Είναι σαφές ότι τέτοιου είδους αντικαταστατικές ενέργειες πλήττουν το κύρος των κυνηγετικών οργανώσεων.
 
Όταν μάλιστα οι εκπρόσωποί τους διατείνονται για την ακεραιότητα, την διαφάνεια και την καθαρότητα των οικονομικών τους στοιχείων, τότε θα πρέπει και να δέχονται τον έλεγχο από όπου και αν αυτός προέρχεται αρμοδίως, ειδικά δε όταν ο πρόεδρος του σωματείου κατέχει την θέση του αντιπεριφερειάρχη και ο διορισμός της διοικούσας είναι εντολή της δημόσιας διοίκησης.
 
Καλούμε όπως ο Κ.Σ. Τρίπολης επανέλθει σε ομαλή και σύννομη λειτουργία τηρώντας όσα προβλέπονται από το καταστατικό διότι "Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια".
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΔΑΡΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Aμα έχεις κάνει το εμβόλιο "βαθύ ΠΑΣΟΚ" καλύπτεσαι μέχρι 20ετία. Μετά ξεχνιέσαι και την πατάς σαν φλώρος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.