Καταγγελία Βλάση για ολιγωρία στην καταβολή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Καταγγελία Βλάση για ολιγωρία στην καταβολή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Μάιος 28, 2015 - 20:19
0 σχόλια

Για ολιγωρία στην καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, καταγγέλλει την Κυβέρνηση ο Κώστας Βλάσης σε Ερώτηση την οποία κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, από κοινού με ομάδα Βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,  προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνο Σκουρλέτη. Η ερώτηση έχει θέμα «Καθυστερήσεις στην καταβολή των δόσεων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος» και κατετέθη στις 28 Μαΐου 2015.

Στην Ερώτηση προβάλλεται το αίσθημα αδικίας που αισθάνονται χιλιάδες δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, οι οποίοι, εξαιτίας της ολιγωρίας που παρατηρείται στη διαδικασία των πληρωμών, δεν έχουν λάβει όλες τις δόσεις, παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή του είχε ισχύ μέχρι τις 30 Απριλίου 2015.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων δηλώνουν αναρμόδιες για τη διευθέτηση του ζητήματος, παραπέμποντάς τους δικαιούχους στο Υπουργείο Εργασίας, το οποίο με τη σειρά του μετακυλύει τις ευθύνες στο Υπουργείο Οικονομικών.

Σε κάθε περίπτωση, «στη μέση» βρίσκονται συμπολίτες μας, οι οποίοι διαβιούν στα όρια της φτώχειας, περιμένοντας να λάβουν το οικονομικό βοήθημα και κατ’ επέκταση την υλοποίηση των εξαγγελιών της Κυβέρνησης για στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που θα έπρεπε να εξετάζεται η επέκταση της  εφαρμογής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε όλη τη Χώρα και ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται η αξιολόγηση του πιλοτικού προγράμματος.

Λόγω των παραπάνω, οι Βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τους συναρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

Σε ποιες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες πληρωμής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στο σύνολο των δικαιούχων και να καταβληθούν «εγκαίρως» οι δόσεις;
Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης όσον αφορά στην πανελλαδική εφαρμογή του προγράμματος

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.