Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις και στα καταστήματα Ν. Αρκαδίας

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις και στα καταστήματα Ν. Αρκαδίας

Μάιος 15, 2020 - 18:40
0 σχόλια

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της επιχείρησης Recycling South East LTD (ΚΔΑΥ στη ΒΙΠΕ Τρίπολης) για την απαράδεκτη και απάνθρωπη πρακτική που ακολούθησαν για τρεις συναδέλφους μας μετανάστες που βρίσκονταν με άδεια στην χώρα τους και εγκλωβίστηκαν εκεί λόγω της πανδημίας. Η εργοδοσία βρήκε την ευκαιρία να υλοποιήσει αυτό που επιθυμούσε εδώ και πολύ καιρό, τη μείωση προσωπικού. Δεν έκανε όμως απολύσεις, για να μην χάσει τα προνόμια από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης σαν πληττόμενη επιχείρηση (να σημειώσουμε ότι δεν έκλεισε, ούτε υπολειτούργησε η επιχείρηση, μάλιστα φαίνεται ότι είχε και αύξηση των κερδών της). Τις χαρακτήρισε οικιοθελείς αποχωρήσεις!!! Βεβαίως γνώριζε ότι οι συνάδελφοι θέλουν να επιστρέψουν στην εργασία τους αλλά δεν έχουν τρόπο να το κάνουν.

Προτίμησε μέσα σε αυτή την περίοδο να τους πετάξει στο δρόμο…

Οι εργοδότες  αυτή την περίοδο ανοίγουν μεγαλύτερη επίθεση απέναντί μας, παίρνοντας μέτρα από τώρα για τη διασφάλιση της κερδοφορίας τους στην νέα καπιταλιστική κρίση που έχει ήδη ξεκινήσει και η πανδημία του κορονοϊού έδρασε σαν καταλύτης για την επιτάχυνσή της. Η κυβέρνηση νομοθετεί υπέρ των εργοδοτών κατ’ εντολή του ΣΕΒ.

Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να αποκρούσουμε αυτή την επίθεση. Να μην επιτρέψουμε να πληρώσουμε πάλι εμείς τα σπασμένα. Οργανωμένοι στα σωματεία μας. Η ενότητά μας και η συλλογική μας δράση είναι η δύναμή μας. 

Οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ της Τρίπολης γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτά που έχουν πετύχει τα έχουν πετύχει μέσα από το σωματείο τους, με τον οργανωμένο αγώνα τους, διεκδικώντας το δίκιο τους. Αυτό θα κάνουν και σήμερα.
  Εμείς ετοιμάζουμε τη δική μας απάντηση! Διεκδικούμε μέτρα προστασίας της υγείας μας, των οικογενειών μας, όλου του λαού, υπερασπιζόμαστε όλα τα  δικαιώματα μας, σηκώνουμε το ανάστημα μας στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Απαιτούμε:

• Να ακυρωθούν οι οικιοθελείς αποχωρήσεις των τριών συναδέλφων μας
• Καταβολή των ενσήμων όλων των εργαζόμενων έως σήμερα
• Μάσκες μιας χρήσης υψηλής αναπνευστικής προστασίας τύπου FFP2 ή FFP3, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρού εργασίας
• Φόρμες εργασίας και παπούτσια για όλους τους εργαζόμενους
• Το κλαρκ που θα δουλεύει στο χώρο του εργοστασίου να έχει πιστοποιητικό ανυψωτικής ικανότητας
• Ψυγείο στο χώρο διαλλείματος των εργαζόμενων
• Να υλοποιηθούν οι παρατηρήσεις της επιθεώρησης εργασίας για θέματα υγείας και ασφάλειας της εργασίας που έγιναν κατά τον έλεγχο της 07/05/2020.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.