Καταγγελία για εγκατάλειψη και κακοποίηση ζώων στην Αρκαδία (pics)

Καταγγελία για εγκατάλειψη και κακοποίηση ζώων στην Αρκαδία (pics)

Ιανουάριος 11, 2018 - 11:21
3 σχόλια

Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη, το όνομα του οποίου βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών, στο Λευκοχώρι Γορτυνίας και συγκεκριμένα σε στάνη, λαμβάνει χώρα το έγκλημα της εγκατάλειψης και της κακοποίησης ζώων που προορίζονται για εκμετάλλευση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, ο ιδιοκτήτης των περίπου 70 αιγοπροβάτων, σύμφωνα με την καταγγελία, τα αφήνει στο κρύο, μέσα στη λάσπη, στη βρωμιά και στην ασιτία, με αποτέλεσμα τα ζώα να ψοφούν, όπως η γίδα της φωτογραφίας, η οποία δεν είχε απομακρυνθεί από τον χώρο της στάνης δέκα ολόκληρες ημέρες μετά τον θάνατό της, όπως μας είπε ο αναγνώστης μας, ο οποίος μας έστειλε τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε και ο οποίος είναι κτηνοτρόφος ο ίδιος.

Το Arcadia Portal επικοινώνησε με τον κ. Γιώργο Ζαφειράκη και τον Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης, ο οποίος μας επιβεβαίωσε τα όσα καταγγέλλονται και μας είπε ότι ο Φιλοζωικός έχει προβεί σε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Τροπαίων σε σχέση με τα στοιχεία.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική. Ο στάβλος είναι βούρκος και τα ζώα κοιμούνται έξω, βρέξει-χιονίσει. Πέθανε η γίδα, και ήταν παρατημένη στον στάβλο για δέκα μέρες. Με αυτή τη μεταχείριση, όλα τα ζώα θα έχουν την ίδια κατάληξη», αναφέρει στην καταγγελία του ο αναγνώστης μας.

Όπως μας είπε ο κ. Ζαφειράκης, η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της μετά την καταγγελία.

Είναι πολλά τα περιστατικά κακομεταχείρισης ζώων στην Αρκαδία.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Όσο υπάρχουν "δίποδα" ζώα πάνω σ' αυτόν τον πλανήτη και μηχανισμοί που υπολειτουργούν (ή δεν λειτουργούν καθόλου) σ' ένα κράτος μπο*****λο, πάντα θα υπάρχουν και τέτοια φαινόμενα...Και δεν αναφέρομαι μόνο στην παρούσα κυβέρνηση, αλλά σε όλες όσες έχουν περάσει μέχρι τώρα. Μπο****λο κράτος ήμασταν και μπο*****λο κράτος παραμένουμε...

Τι αρμοδιότητες και τι δυνατότητες εχει ο φιλοζωικός σύλλογος; Οταν π.χ καποιος περιθάλπει ενα εγκαταλελειμένο ζώο και ζηταει βοήθεια απο τον φιλοζωικο,και αυτός τον αγνοει΄ συστηματικά τι πρέπει να κάνει; Η ο φιλοζωικός ειναι μόνο για καταγγελιες;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.