Καταγγελία από τον Σύλλογο Κέντρων Ξένων Γλωσσών Αρκαδίας για το κοινωνικό φροντιστήριο

Καταγγελία από τον Σύλλογο Κέντρων Ξένων Γλωσσών Αρκαδίας για το κοινωνικό φροντιστήριο

Σεπτέμβριος 12, 2012 - 10:55
4 σχόλια

Με επιστολή αποκλειστικά στο ArcadiaPortal.gr ο Σύλλογος Κέντρων Ξένων Γλωσσών Αρκαδίας καταγγέλει πως ενώ ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση του συλλόγου με την κ. Εικοσιδέκα για τη δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου, ο Δήμος προβαίνει σε ανακοινώσεις...

Η επιστολή γράφει τα εξής:

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που έγιναν στον ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την παροχή δωρεάν μαθημάτων ξένων γλωσσών ο Σύλλογος Κέντρων Ξένων Γλωσσών Αρκαδίας εκφράζει τη λύπη του που πριν ακόμα πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε συνάντηση της Υπευθύνου στον τομέα Παιδείας του Δήμου Τρίπολης κ. Εικοσιδέκα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προβαίνει σε ανακοινώσεις δημιουργώντας λάθος εντυπώσεις στους συμπολίτες μας.

Θεωρούμε ότι ένα τέτοιο θέμα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη ευαισθησία, προσοχή και διακριτικότητα αλλά και με υπεύθυνο προγραμματισμό.

Τα μέλη του συλλόγου-ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών αισθανόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες όλων των μαθητών και των γονιών τους, αφού και αυτοί μέσα στην κοινωνία ζουν, έχουν ήδη προβεί σε μειώσεις διδάκτρων και μάλιστα από το προηγούμενο σχολικό έτος και ο κάθε δάσκαλος-ιδιοκτήτης ασκεί μέσα στα πλαίσια λειτουργίας του φροντιστηρίου του ΑΘΟΡΥΒΑ και ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ κοινωνική πολιτική σ'αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Ευχαριστούμε θερμά τους συμπολίτες μας που αναγνωρίζουν το έργο μας και δεσμευόμαστε ότι θα βρισκόμαστε στο πλευρό των μαθητών και των γονιών με οποιοδήποτε τρόπο αυτό είναι δυνατό και όσο μας το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μας προς την ελληνική πολιτεία, τους εργαζομένους μας και τους συμπολίτες μας.

Μετά το πέρας των εγγραφών και αφού ενημερωθούμε από τους συναδέλφους-μέλη για τη δυνατότητα φιλοξενίας οικονομικά αδύνατων μαθητών στα κέντρα ξένων γλωσσών Τρίπολης, θα το γνωστοποιήσουμε στο Δήμο ώστε να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση ενός κοινωνικού προγράμματος.

Ευχόμαστε σε όλους Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!

Μ εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                           Η Γραμματέας

Κλημέντζου Βούλα                                                 Παφύλια Σπυριδούλα

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Δε βρίσκω που είναι το κακο να γίνει μια συνεργασια του Δήμου με τα φροντιστηρια της πολης μας. Σε ολους τους Δήμους έχουν γινει αντιστοιχες ενέργειες.Δε νομίζω ότι ειναι θέμα προβολής , ούτε πρέπει να δημιουργουνται γκρίνιες οταν μιλάμε για κοινωνικο έργο και μάλιστα έργο που αφορα τα παιδιά μας. Αν μπορει να βοηθήσει και ο Δήμος να το κάνει και η Περιφέρεια και το Υπουργειο Παιδείας και όλοι.

κοινωνικό έργο για τα παιδια και την αλλη μερα θα ειναι στο σχολειο με ολοκαινουριο smartphone των 150 ευρώ και πανω!!!!όπου μας παιρνει πιέζουμε και ορυωμαστε για καλυτερες τιμες.....και μετα τα σκαμε αδιαμαρτυρητα σε κινητα και παιχνιδομηχανες!!!

Γνωστές πολιτικές με κοινωνικό πρόσωπο είς βάρος επαγγελματικών κλάδων και χωρίς κανένα προγραμματισμό,χωρίς καμία ευθύνη. Να το πω αλλιώς, γιατί κυρία υπεύθυνη δεν κανονίζεις με τον Δήμο σου να μειώσεις τα δημοτικά τέλη στις επιχειρήσεις που θα μπούν στο πρόγραμμα του κοινωνικού φροντιστηρίου?? Πως δέχεσαι αιτήσεις απο κάθε Δημότη,χωρίς να υπάρχει συμφωνιά?? Γιατί δεν μιλάς με καθηγητές γυμνασίων και λυκείων, να τους εκμεταλλευτείς το απόγευμα?? Κοινωνική πρόνοια απο την καρέκλα και χωρίς κανένα κόστος!! Με τις υγείες μας!!