Καταδίκη Κασιδιάρη για διέγερση και άσκηση βίας

Καταδίκη Κασιδιάρη για διέγερση και άσκηση βίας

Σεπτέμβριος 29, 2017 - 11:03
0 σχόλια

 

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Ασπρόπυργο το 2011. Η κατηγορία σε βάρος του βουλευτή αφορά ομιλία του στον Ασπρόπυργο, το 2011, κατά την οποία ο Η. Κασιδιάρης αναφερόμενος σε κατοίκους περιοχών που έχουν υψηλή εγκληματικότητα τούς προέτρεπε να «ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια». Την ενοχή του κατηγορούμενου βουλευτή ζήτησε και ο εισαγγελέας έδρας.

Ο ίδιος ο βουλευτής υποστήριξε ότι δεν ευσταθεί η κατηγορία που του αποδόθηκε και ότι στην υπό κρίση ομιλία απλώς προέτρεπε τους πολίτες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με νόμιμα μέσα.
 

Ανεξαρτητοποίηση Μίχου

Πριν από δύο ημέρες ο βουλευτής Ευβοίας Νίκος Μίχος ανεξαρτητοποιήθηκε και έθεσε εαυτόν εκτός της οργάνωσης. 

Στην επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα, άφησε αιχμές για την ηγεσία της οργάνωσης:

«H ηγεσία κωλυσιεργώντας έδωσε το δικαίωμα στους εχθρούς ουσιαστικά του κινήματος να δυναμώσουν και από τη μια να αλώσουν τον κομματικό μηχανισμό και από την άλλη έπαψε να αφουγκράζεται όλους αυτούς που “μάτωσαν” για να φτάσει η ΧΑ εκεί που έφτασε» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.