Τατούλης

Κατά των ΑΠΕ ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης

Κατά των ΑΠΕ ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης

Ιούλιος 27, 2013 - 15:00
5 σχόλια

Την αντίθεσή του στην προώθηση της “πράσινης” ενέργειας, δηλαδή των ΑΠΕ, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο Γιάννης Μανιάτης υποστήριξε ότι η “πράσινη” ενέργεια είναι τρεις έως τέσσερις  ακριβότερη από την κανονική, πράγμα που κακώς δεν είχε διευκρινιστεί στην κοινή γνώμη, όπως δήλωσε, απομακρυνόμενος σαφώς από την ενεργειακή πολιτική που είχε ακολουθηθεί στη χώρα μας επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου.

Επέρριψε μάλιστα τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος είχε δώσει μάχη για να να προκριθεί η λύση της εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς ήξερε τι θα επακολουθούσε.

Όσον αφορά στα φωτοβολταϊκά, ο υπουργός Περιβάλλοντος επεσήμανε ότι η χώρα μας σήμερα έχει υπερκαλύψει το στόχο του 2020 για την παραγωγή ενέργειας με τη χρήση φωτοβολταϊκών.

—Υδρογονάνθρακες

Κατά τ’ άλλα ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 θα πιάσουν δουλειά τα γεωτρύπανα στο Ιόνιο και στον Πατραϊκό Κόλπο, με σκοπό την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Όπως τόνισε μάλιστα σε κάθε γεωτρύπανο εργάζονται γύρω στα 1000 άτομα, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα δημιουργηθούν και άλλες θέσεις εργασίας.

econews.gr


5 Σχόλια

Ο κύριος αυτός όμως ήταν ο αντιπρόσωπος της κυβέρνησησς εν έτει 2010 στην έκθεση Αρκαδικό Πανόραμα στην ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης ο οποίος μάλιστα καλούσε τους πολίτες (αγρότες και μη), να επενδύσουν στην πράσινη ενέργεια. Φαίνεται όμως πως τώρα η μάσα και εκεί τελείωσε οπότε οι ΑΠΕ πλέον είναι ζημιογόνες. Αυτοί είμαστε δυστυχώς.

Είπαμε κε Μανιάτη ότι ο έλληνας ξεχνάει αλλά όχι τόσο σύντομα.. <<Η πράσινη ανάπτυξη και πράσινη ενέργεια>> του Γιωργάκη δεν ξεχάστηκαν. Τότε που ήσουνα εσύ? Δεν ήσουνα στο ..κίνημα των σοσιαΛιστών? Αυτό φταίει που ακριβαίνει η ΔΕΗ? Η ότι θέλετε να τη δώσετε σε υμέτερους και να έχει πολλά κέρδη τότε που θα είναι ιδιωτική? Σας μάθαμε χρόνια τώρα αλλάζετε θέσεις ανάλογα με το που υπάρχει καλή κουζίνα... Αν τρώει κανείς καλά, "και το 3% καλό είναι..." Αρκεί να τρώει !!!!!

Αργα το θυμηθηκε ο υπουργος. Ας επιστρεψει τις επιδοτησεις πισω που εδωσαν στους ισχυρους φιλους τους κσι ολα κσλα. Αλλα χωρις την επιστροφη των χρηματων του ελληνικου λαου δεν δικσιουται κανεις να ομιλει.... το συγνωμη λαθος στην πολιτικη σημαινει παραιτηση και αποζημιωση του ελληνα που υποφερει και εξαιτιας των συγκεκριμενων επιλογων τους......

Θαυμάστε τον άνθρωπο που έλεγε όχι από την αρχή. Μα πόσο μπούφοι νομίζουν ότι είμαστε. Βάλανε τον κόσμο να φυτεύει φωτοβολταικά για να πλουτίσουν μερικοί κολλητοί εργολάβοι, δεν τήρησαν κανένα από τα όρια αδειοδότησης και μετά κατηγορούν και καταστρέφουν τους ανόητους που τους επιστεφτήκαν με τις περιουσίες τους. Αυτός ο κύριος είναι είτε απατεώνας είτε ανίκανος να κατέχει τη θέση που κατέχει…. Το λιγότερο. Μιλάμε για ωμό και απροκάλυπτο υποστηρικτή μεγάλων και συγκεκριμένων συμφερόντων στα ορυκτά καύσιμα που μας στοιχίζουν πανάκριβα έτσι και αλλιώς. http://www.youtube.com/watch?v=jeAVUASXG_8