Κατά της κατάργησης των αστυνομικών τμημάτων Λεβιδίου και Σταδίου ο Γ. Παπαηλιού

Κατά της κατάργησης των αστυνομικών τμημάτων Λεβιδίου και Σταδίου ο Γ. Παπαηλιού

Οκτώβριος 06, 2016 - 11:22
4 σχόλια

Εναντίον της κατάργησης των αστυνομικών τμημάτων Λεβιδίου και Σταδίου τάσσεται με επιστολή του ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού.

Κατά τη συνάντηση την οποία είχε η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Τρίπολης με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την Τετάρτη 5 Οκτώβρη για το επίμαχο ζήτημα, ο κ. Παπαηλιού δεν παρέστη, λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, ωστόσο σε επιστολή του, η οποία διαβάστηκε κατά τη συνάντηση, επιχειρηματολόγησε υπέρ της διατήρησης των αστυνομικών τμημάτων Λαγκαδίων, Σταδίου και Λεβιδίου.

Παράλληλα, ο κ. Παπαηλιού προκρίνει την εναλλακτική πρόταση του υπουργείου για παρουσία αστυνομικού οργάνου καθημερινά στις κοινότητες.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

Επιβάλλεται να μην καταργηθούν τα Α/Τ Λεβιδίου και Σταδίου του Δήμου Τρίπολης και το Α/Τ Λαγκαδίων του Δήμου Γορτυνίας 

Εναλλακτική πρόταση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Κατά τη συνάντηση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη με το Δήμαρχο Τρίπολης και εκπροσώπους  του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, για το ζήτημα της κατάργησης των Α/Τ Λεβιδίου, Σταδίου και Λαγκαδίων, ο βουλευτής Γ. Παπαηλιού, αν και δεν μπόρεσε να παραστεί, λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, απέστειλε προς το Δ. Αναγνωστάκη επιστολή. Αυτή διαβάστηκε κατά τη συνάντηση και  αποτελεί συνέχεια προηγούμενων παρεμβάσεων του βουλευτή προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για   μ η  κατάργηση  των Α/Τ Λεβιδίου, Σταδίου και Λαγκαδίων. Στις παρεμβάσεις και στην επιστολή του επιχειρηματολογεί σχετικά.

Η επιχειρηματολογία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εστίασε αποκλειστικά στο θέμα της αστυνόμευσης από τεχνικής πλευράς  και όχι σε θέματα που αφορούν το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών των συγκεκριμένων περιοχών και της εν γένει υποβάθμισής τους, λόγω σταδιακής απομάκρυνσης υπηρεσιών γενικότερα.      

Το «πακέτο» εναλλακτικής πρότασης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (παρουσία αστυνομικού οργάνου καθημερινά στις συγκεκριμένες περιοχές, συγκρότηση δεύτερης κινητής μονάδας και παρουσία ΟΠΚΕ) αποτελεί θετική κίνηση, στην οποία καλούνται οι δημοτικές αρχές να συμπράξουν.


4 Σχόλια

αυτο το πραγμα με το συριζα που απο την μια τα κλεινει τ τμήματα και απο την αλλη λεει οτι δεν θέλει να τα κλεισει ...και γίνεται σε ολους τους τομεις της χώρας... απλα με ξεπερνα... ειναι μια νεα διάσταση στην κωλοτουμπα

Κλείνουν και πουλάνε με δάκρυα ...Θα ειναι το νεο σλογκαν της διαφημιστικης καμπανιας ΣΥΡΖΑΝΕΛ

ΜΙΛΗΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ;;; ΤΥΧΕΡΕ ΤΡΑΒΗΞΕΣ ΛΑΧΕΙΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΕ ΠΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.