Κατά πλειοψηφία "ναι" από το Π.Σ. στη μονάδα ιατρικών αποβλήτων στη ΒΙΠΕ Τρίπολης (video)

Κατά πλειοψηφία "ναι" από το Π.Σ. στη μονάδα ιατρικών αποβλήτων στη ΒΙΠΕ Τρίπολης (video)

Μάιος 23, 2012 - 21:27

 Με τα "ναι" της παράταξης του περιφερειάρχη, του Λάμπρου Μπούκλη και των ΠΣ Λέγγα και Παπαθεοφάνους από την παράταξη Δράκου και με ένα "λευκό" της κας. Στέρπη πέρασε κατά πλειοψηφία η  Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας (i) προσωρινής αποθήκευσης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων (ΕΙΑ) και επεξεργασίας επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων αμιγώς μολυσματικού χαρακτήρα (ΕΙΑ-ΜΧ) και (ii) συλλογής, ταξινόμησης, απορρύπανσης και επεξεργασίας αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) της εταιρείας «Συστήματα Αντιρύπανσης Α.Ε. - ANSY ΑΕ» στη ΒΙΠΕ Τρίπολης» στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, θέμα που ήταν εξ αναβολής.

 Η συζήτηση δεν κράτησε πολύ αφού ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος επεσήμανε ότι στη ΜΠΕ έχουν ενσωματωθεί οι προτάσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης και οι παρατηρήσεις και προτάσεις της τεχνικής έκθεσης του συμβούλου του ΣΕΒΙΠΕΤ. Ενώ ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης απευθυνόμενος και στο δικηγόρο του ΣΕΒΙΠΕΤ Παναγιώτη Γατσόπουλο τόνισε ότι το ΠΣ δεν εγκρίνει την σκοπιμότητα μίας επένδυσης αλλά συγκεκριμένους όρους της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων". Και ούτε λίγο ούτε πολύ τους παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη αφού σημείωσε "έχετε ολόκληρο νομικό οπλοστάσιο για να ρίξετε τη σκοπιμότητα της επένδυσης", ενώ αναφέρθηκε και στο καθεστώς λειτουργίας της ΒΙΠΕ αφού ανήκει στην ΕΤΒΑ και διευκρίνισε πως δεν τίθεται στο ΠΣ νομικό θέμα.

Να τονίσουμε πως σε μία πολύ σύντομη τοποθέτησή του ο δικηγόρος Π. Γατσόπουλος τόνισε πως υπάρχει ένα νέο στοιχείο αυτό της υποχρέωσης της επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων της μονάδας από την ίδια την εταιρεία στο χώρο της και όχι στο Βιολογικό Καθαρισμό, κάτι που δεν υπάρχει στη ΜΠΕ. Μάλιστα κατέθεσε το έγγραφο στο Προεδρείο του ΠΣ και εκεί έληξε το θέμα με την ψηφοφορία..

Δείτε στα βίντεο τις δηλώσεις του δικηγόρου Παναγιώτη Γατσόπουλου και του αντιπροέδρου του ΣΕΒΙΠΕΤ Γιώργου Δημητρόπουλου...

Ελένη Τράκα

Video: 

youtube://v/_xgKniNMvFE

youtube://v/2FFPuUkCH4Q