Κατά πλειοψηφία η Σύμβαση για απομάκρυνση απορριμμάτων στην Τρίπολη

Κατά πλειοψηφία η Σύμβαση για απομάκρυνση απορριμμάτων στην Τρίπολη

Μάρτιος 02, 2015 - 20:47
2 σχόλια

Περιφερειακό Συμβούλιο

Ύστερα από τέσσερις ώρες συνεδρίασης και διαλογικής συζήτησης, τα θέματα τα οποία έθεσε η κυρία Νικολάκου ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

1) Ένταξη νέου έργου στο τεχνικό πρόγραμμα ΚΑΠ 20% (διανομαρχικά έργα).

2) Έγκριση σύναψης προγράμματος Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο «Αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης του Δήμου Τρίπολης για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Η κυρία Νικολάκου τόνισε ότι η Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να ετοιμάσει τη σύμβαση και να αναρτηθεί άμεσα στο πρόγραμμα Διαύγεια.

Έτσι, η Περιφερειακή Αρχή αναλαμβάνει το τεχνικό και οικονομικό σκέλος της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης για ένα διάστημα 15 ημερών, διάστημα κατά το οποίο ο Δήμος Τρίπολης πρέπει να ορίσει χώρο προσωρινής αποθήκευσης των απορριμμάτων. Υπενθυμίζεται ότι η παρέμβαση της Περιφέρειας έγινε ύστερα από έγγραφη έκκληση της δημοτικής αρχής, η οποία μέσω επιστολής της ανέφερε ρητώς ότι έχει αδυναμία να διαχειριστεί το πρόβλημα των απορριμμάτων.

Η Προγραμματική Σύμβαση ορίζει ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει το έργο της απομάκρυνσης των απορριμμάτων από τους δρόμους του Δήμου Τρίπολης και τη συγκέντρωσή τους σε 30 σημεία, μέσα σε σάκους, από όπου θα μεταφερθούν σε χώρο απολύτως νόμιμο, όπως τόνισαν κατά τις ομιλίες τους τόσο ο κ. Τατούλης όσο και η κυρία Νικολάκου, εκτός Περιφέρειας Πελοποννήσου. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας, το έργο θα κοστίσει περίπου 300.000 ευρώ. Σημειωτέον ότι, όπως ανέφερε η κυρία Νικολάκου στην αρχή της συνεδρίασης, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ήδη εγκρίνει το περιεχόμενο της Προγραμματικής Σύμβασης.

Δείτε ΕΔΩ την προγραμματική σύμβαση


2 Σχόλια

Και μετά τις 15 μέρες ξανά τα ίδια, αφού θα κλείσουν σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τατούλη όλες οι ΧΑΔΑ της Περιφέρειας!!!ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ!!!!ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!!!!!!!!!

Ενώ στην Αττική συμβαίνουν αυτά τα εναλλακτικά:http://www.xekinima.org/arthra/view/article/i-perifereia-attikis-kai-to-thema-ton-skoypidion/

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.