Κάρτα υγείας από το 2012 προανήγγειλε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Κάρτα υγείας από το 2012 προανήγγειλε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Φεβρουάριος 22, 2011 - 14:53

Στην εκπομπή του Flash με τους Γ. Κύρτσο & Γ. Σταματόπουλο μίλησε ο Αρκάς Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος –μεταξύ άλλων - επισήμανε:
«Πιστεύω όμως ότι δεν έχουμε περιθώρια να μην πετύχουμε, δηλαδή ο στόχος είναι με την κάρτα υγείας από το ’12 να παρακολουθούμε τη διαδρομή του ασφαλισμένου (σε εισαγωγικά ή όχι) ασθενούς, το δρόμο του χρήματος, το δρόμο των ιατρικών πράξεων, μέσα από κανόνες και προϋποθέσεις που θα καθορίσουμε και μέσα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και από τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και από τα διαγνωστικά πρωτόκολλα.

Και σ’ αυτούς τους κανόνες πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι μας, γιατροί, διαγνωστικά κέντρα, νοσοκομεία, δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας, όλοι οι πάροχοι δηλαδή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας υγείας. Όλα θα ελέγχονται και όλα θα λειτουργούν στη βάση κανόνων που μπορούμε με ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου όχι μόνο να τους θεσπίσουμε, να ελέγξουμε τη λειτουργία τους.
Η φαρμακευτική δαπάνη του Ιανουαρίου του 2011 ήταν κατά 57 εκατομμύρια ευρώ χαμηλότερη από τη φαρμακευτική δαπάνη του αντίστοιχου Γενάρη του 2010, ήταν 190 και πήγε 130».
 
Πηγή: ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 

Ειδήσεις: