Καρέκλες, βαλίτσες, πλαστικά πεταμένα στη φύση της Γορτυνίας (pics)

Καρέκλες, βαλίτσες, πλαστικά πεταμένα στη φύση της Γορτυνίας (pics)

Μάρτιος 21, 2019 - 19:45
0 σχόλια

Δυστυχώς το έργο των ασυνείδητων στη Γορτυνία συνεχίζεται. Οι όμορφες πλαγιές και οι ρεματιές γίνονται «φωλιές» για τα σκουπίδια, και το ανοιξιάτικο τοπίο ενός τόσο όμορφου μέρους βεβηλώνεται με επικίνδυνα για το περιβάλλον απορρίμματα. Στις φωτογραφίες που μας έστειλε ο αναγνώστης μας Βαγγέλης Χουντής, ο οποίος κατοικεί στη Γορτυνία, η αδιαφορία των πολιτών για το περιβάλλον αποτυπώνεται σε όλο της το μεγαλείο: καρέκλες, μια σόμπα, αλλά και πολλά πλαστικά «κοσμούν» διάφορα μέρη στον δρόμο για το Λευκοχώρι, 500 μέτρα από την εκκλησία του Άη-Λια.

Όπως είχαμε γράψει πριν από λίγες μόλις ημέρες (δείτε ΕΔΩ) μικρές χωματερές ξεφυτρώνουν στη Γορτυνία, αφού ανεξέλεγκτα οι άνθρωποι πετούν ό,τι άχρηστο όπου νομίζουν ότι... δεν θα τους ενοχλήσει.

Σύλλογοι και εθελοντές έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό των μονοπατιών στην Αρκαδία. Είναι, όμως, απαραίτητο να γίνει συνείδηση σε όλους ότι δεν έχουμε δικαίωμα να ξεφορτωνόμαστε τα σκουπίδια μας όπου βρούμε, μετατρέποντας τα δάση και τον φυσικό μας πλούτο σε μια απέραντη χωματερή.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.