Καρέ - καρέ η διάσωση κουταβιού στην Τάκα (pics,vid)

Καρέ - καρέ η διάσωση κουταβιού στην Τάκα (pics,vid)

Απρίλιος 28, 2017 - 20:20
1 σχόλια

Τυχερό στάθηκε κουταβάκι το οποίο είχε εγκλωβιστεί μέσα σε φρεάτιο στην περιοχή της λίμνης Τάκα.

Την Παρασκευή 28 Απριλίου το πρωί δημοτικό σχολείο από την περιοχή της Τεγέας επισκέφθηκε την περιοχή της λίμνης στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής.

Οι υπεύθυνοι του δημοτικού σχολείου Σταδίου πριν επισκεφθούν τον χώρο επικοινώνησαν με τον δήμο προκειμένου να εξασφαλίσουν μία ασφαλή εκδρομή για τους μικρούς μαθητές, ζητώντας από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να σιγουρέψει αν η περιοχή ήταν ασφαλής και αν υπήρχαν άγρια σκυλιά στο σημείο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σταματόπουλος έστειλε τον συνεργάτη του δήμου Τρίπολης κ. Αθ. Μαριόλα, όπου έχει αναλάβει την φροντίδα των αδέσποτων, για να κάνει μία αυτοψία και για να εξασφαλίσει ότι δεν υπάρχει κάποιο σκυλί στο σημείο το οποίο ίσως και να τρομάξει τους μαθητές.

Όλα κύλησαν ομαλά και το σχολείο πραγματοποίησε την εκπαιδευτική του εκδρομή και παρακολούθησε τα πουλιά που υπάρχουν στην λίμνη σε συνεργασία με την Ορνιθολογική που ήταν εκεί.

Μία έντονη ανησυχία ενός θηλυκού σκυλιού κέντρισε το ενδιαφέρον του υπεύθυνου για τα αδέσποτα, καθώς η επιμονή του σκυλιού να παραμένει σε ένα σημείο και να μην απομακρύνεται τον έκανε να πλησιάσει.

Όταν έφτασε κοντά στο σημείο άκουσε το κλάμα ενός κουταβιού να βγαίνει από ένα φρεάτιο. Το μεγάλο βάθος όμως δεν του επέτρεψε να το απεγκλωβίσει, κι έτσι σε συνεννόηση με τον δήμο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να σώσει το κουτάβι.

Όταν έφτασε η Πυροσβεστική απεγκλώβισε το κουτάβι που βρισκόταν στο σημείο σώζοντας έτσι τη ζωή του ενός μήνα περίπου σκύλου. Αν δεν είχε ανακαλυφθεί το κουτάβι έγκαιρα τότε μπορεί και να είχε χάσει τη ζωή του.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Διάσωση κουταβιού από την πυροσβεστική στην λίμνη Τάκα


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.