Το «κάψιμο του Ιούδα» στην πλατεία προσφύγων Μικράς Ασίας Γιώργος Καραγιάννης (pics,vid)

Το «κάψιμο του Ιούδα» στην πλατεία προσφύγων Μικράς Ασίας Γιώργος Καραγιάννης (pics,vid)

Απρίλιος 28, 2019 - 22:01
0 σχόλια

Για ακόμα μία χρονιά φέτος το «κάψιμο του Ιούδα» αναβίωσε στην πόλη της Τρίπολης ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο μία σειρά εκδηλώσεων για το Πάσχα στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Tα έθιμα του Πάσχα στην Ελλάδα είναι διαφορετικά από τόπο σε τόπο και αξίζει ξεχωριστή μνεία σε κάθε πόλη,  καθώς από το πιο μικρό χωριό έως τη μεγαλύτερη κωμόπολη οι λαογραφικές εκδηλώσεις συνθέτουν το πλουσιότερο μωσαϊκό του ελληνικού πολιτισμού για τη μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης.

Το κάψιμο του Ιούδα αποτελεί ένα ξεχωριστό έθιμο το οποίο αναβιώνει σε περιοχές της Ελλάδας κάθε Κυριακή του Πάσχα, προσελκύοντας πλήθος κόσμου που θέλει να θαυμάσει την τιμωρία του φιλάργυρου προδότη. Η διατήρηση του εθίμου έως σήμερα μπορεί να εκφράζει την έντονη ανάγκη για αποτίναξη κάθε είδους προδοσίας.

Την Κυριακή 28 Απριλίου το βράδυ ο Σύλλογος Φιλικών «Η Πανπροσφυγική Ένωση Αρκαδίας» σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης συνέχισαν το γλέντι όπως προτάσσει η μέρα με ψησταριές και παραδοσιακά τραγούδια.

Έφη Καστραντά

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Το «κάψιμο του Ιούδα» στην πλατεία προσφύγων Μικράς Ασίας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.